Tehlikeli tırmanışta tatlı arayış

Tehlikeli tırmanışta tatlı arayış

Beden eğitimi öğretmeni Yalçın Yıldız, yüksek dağlardaki kaya balını zorlu yolculukların ardından elde ediyor. Arkadaşlarına ve çevresine ilaç olarak verdiği baldan geriye kalanı ise kilosu bin liradan satıyor.

Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Aydınlı Köyü Mağaralı Mezrası'nda, beden eğitimi öğretmeni Yalçın Yıldız, hobi olarak aracılık yapmaya başladı. Yalçın Yıldız, yüksek dağlarda uçurumların altındaki kayalıklarda buldukları balı, her türlü tehlikeyi göze alarak çıkarıyor. İlaç olarak dost ve akrabalarına bal veren öğretmen, fazla kalanı ise kilogramını bin TL’ye satıyor.

3-001.jpg

Yüksek dağlarda bulunan ve zorluklarla elde edilen kaya balı, tamamen organik olması nedeniyle daha değerli.

2-003.jpg

'EĞİTİMİNİ ALDIĞIM İÇİN FAZLA BİR TEHLİKESİ YOK'

Yalçın Yıldız, "Bugün bizim köye geldik. Batman iline bağlı Gercüş ilçesi Aydınlı köyü Mağaralı mezrasına geldik. Ben aslen buralıyım, 3 yıllık beden öğretmeniyim. Bugün kaya balı topladım, tamamen organiktir. Bu balın faydaları saymakla bitmez. Ben ayrıca bir şehit çocuğuyum, bundan dolayı Türk bayrağını bu kayalara asarak bayrağımızın her yerde dalgalanmasını istiyorum. Bu kaya balına ulaşmak başkaları için zor olabilir ama benim için zor değil, ben bunun eğitimini almışım, eğitimini aldığım için fazla bir tehlikesi yok" dedi

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN