İktidarın anlattığı hikayeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sene başında partililerine şöyle seslenmişti:

“Siyasi tükenmişlik yaşayan, yalan terörü ve iftira haricinde millete söyleyecek hiçbir sözü olmayan muhalefetin, toplumumuzu kutuplaştırmasına müsaade etmeyeceğiz.”

Ne anlıyoruz?

Muhalefetin, halka anlatacağı hiçbir politikası yok. Siyasi tükenmişlik yaşıyor. Yalan ve iftiradan başka bir şey gelmiyor elinden. Tek yapabildiği, nefret söylemleriyle, provokasyonlarla halkı kutuplaşmaya kışkırtmak, kin ve düşmanlığa tahrik etmek.

Başka ne anlıyoruz?

İktidarınsa anlatacak daha çok hikayesi, yapacak çok hizmetleri var, bitmiş de tükenmiş değil.
Gerçi muhalefetin yalanlarıyla kaybedecek zamanı yok, AK Parti’nin işi başından aşkın.

Ama Bay Kemal’le Bayan Meral’in halkı kutuplaştırmasına da Cumhurbaşkanı müsaade edemez, bir kere ağzından söz çıktı.

İktidar mecbur, işi gücü bırakıp muhalefetin yalanlarıyla, nefret söylemleriyle mücadele edecek.
Ne dediğini bilmeyecek yaşta mektep çocuğuna mikrofon uzatıp Bay Kemal’e “hain” dedirtmek, bu kapsamda olsa gerek.

Bay Kemal’in, hakkında işlem olmayıp sabıka kaydı bile bulunmayan 44 bin teröristi belediyelere doldurduğunu söylemek de bu mücadelenin parçası sanırım.

İmamoğlu’nun balığından Kılıçdaroğlu’nun otel odasına, boş gündemlerle iktidarı oyalamak, demek bir muhalefet stratejisi.

Baksanıza; Sanayi Bakanı bile Twitter’da ona buna laf yetiştirmekten, sanayideki elektrik ve doğal gaz kesintileriyle ilgili bir tivitçik atmaya fırsat bulamadı daha.

Belki de Bay Kemal, başka türlü yenemedikleri AK Parti’yi, iş yaptırmayarak başarısız göstermenin gayreti içinde.

Akla, başka bir açıklaması gelmiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve tepe kadrosunun, Sedef Kabaş’a ayırdıkları süreyi düşünün.

Hakaret suçuna girdiği yargıda kesinleşse dahi en nihayet bir kişiden ve ettiği bir laftan bahsediyoruz. Üstelik, yatarı olmayan bir suçtan tutuklu da yargılanıyor.

Yine de 85 milyonun en mühim meselesi gibi Cumhurbaşkanı, konuşmalarına dakikalarca onu konu ediyor. O bitiyor, İmamoğlu’nun balık yemeği başlıyor. Üstüne bir de Bay Kemal’in otel odası çıktı.

Büyütecek her dert bitmiş, onlar kalmış gibi.

Büyütmesine sebep, muhalefet demek ki.

Halkın can yakıcı gerçek sorunlarını konuşmaya sıra gelmesin, zaman yetmesin istiyor yani muhalefet.
Hatta Cumhurbaşkanı, oyalamacalarından dolayı Bay Kemal’e dün şöyle patladı:

“Bir tane lüks otelden, geceliği 100 bin lira olmak suretiyle, yapacağınız yayınlarla bu millet aldanmaz.”

Kızmakta haksız mı?

Bay Kemal, İstanbul’un en eskimiş otellerinden birine lüks süsü veriyor. Öyle bir odası varmış gibi, kendini geceliği yüz bin liraya kalmış gösteriyor. Hem havasını atıyor hem de itibardan tasarruf etmeyen iktidar seçkinlerinin fiyakasını bozuyor.

Biliyor ki iktidar elitleri, sosyeteye rezil olmayı yediremeyecek. Bay Kemal’in otelinin, kendilerinin kapattığı otellerden daha pahalı olmadığını ispata uğraşacaklar. Bir yalanı daha çürüteyim derken de yine aynı tuzağa düşecekler. Gerçek sorunlar dururken sahte, suni gündemde boğulacak, milletin zamanını ziyan edecekler.

Erdoğan, Bay Kemal’e işte bundan kızıyor olmalı. Mesele yalanla mücadele, doğru anlamış mıyım?

SİYASETTE HARP HİLE MİDİR?

Bay Kemal, “Harp hiledir” hadisini çarpıtanlara güvenmesin. Yalana dolana fetva vermiyor.

O hadisten, siyasette kazanmak için her yola, yalan ve aldatmaya başvurma hakkı çıkaran çok yanılır.

Diyanet’in İslam Ansiklopedisi’nde şöyle yazıyor:

“Askerî maksatlarla veya düşmanı aldatmak için savaş hilelerine başvurmak meşrûdur. Hz. Peygamber’in, ‘Savaş hiledir’ şeklindeki tesbiti, savaşta uyanık olup ihtiyatı elden bırakmamak gerektiği ve karşı tarafı şaşırtacak oyunlardan faydalanılabileceğini anlatmaktadır.”

Dikkat ederseniz, askeri savaştan söz ediyor. Aynı milletin siyasi partileri arasındaki güç ve propaganda savaşından değil.

Rakibini din düşmanı, siyasi çekişmeyi din savaşı gibi gösteren, Allah’ı değil kendisini kandırır. Partisine oy vermeyeni küffar ordusu yerine koydu diye, hileyle tuzağa çekip tepeleme hakkı doğmuyor.

YORUMLAR (135)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
135 Yorum