Yerli ve milli Simpsonların savaş kehaneti

Amerikan çizgi dizisi Simpsonlar’ın önceden bilmediği bir şey yok sanılıyor. The Simpsons’taki animasyonlardan habersiz dünyada kuş uçmuyor sanki.

2020’deki küresel Korona salgını mı?

Güya Mayıs 1993’teki bölümde Simpsonlar, Çin’den gelen virüslü bir paketi işlemişler.

Araştırıyorsunuz...

O ay ABD’de fareden geçen bir salgın yaşandığından diziye de yansımış. Ama grip virüsü taşıyan kargo, Çin’den değil Japonya’dan geliyor ve bulaştığı kimseyi öldürmüyor.

2023’te Maraş depremi mi oldu? 18 yıl önce, tâ 2005’teki bölümünde Simpsonlar muhakkak söylemişti.

Aslı var mı, diye bakıyorsunuz...

O bölümde Simpsonlar, kaçarken Türk bayraklı bir gemiye düştükleri için Tanrı’ya şükrediyor. Geminin adı Ankara, bölüm İstanbul’lu bir şarkıyla bitiyor. Bir yerde de kaptan, Kahramanmaraş’a DVD yetiştirmekten bahsediyor. Hepsi bu.

Ne depremin lâfı geçiyor, ne ABD yardım gemisinin.

Yine de asrın kehaneti olduğuna inananları, aksine ikna edemezsiniz. Simpsonlar’ın, depremi çok önceden bilmediğine kimi inandıracaksınız.

Mantıksal sonucu mâlum. Maraş depreminin, 18 yıl önce ABD’de planlanıp henüz anlaşılmayan bir maksatla Simpsonlar’a sızdırıldığına da inanmanız gerekiyor.

Buna bile inanan, daha neye inanmaz!

İşte bu Simpsonlar, İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopter kazasında öleceğini de bilmiş. Yapbozun parçalarını siz tamamlayın artık.

Gerçi Simpsonlar’dan alımış gibi gösterilen animasyon görüntülerinin orijinal değil sahte olduğu, yapay zekâyla yapıldığı anlaşıldı. Ama gerçek, renksiz ve tat vermiyor, kimin ilgisini çekecek?

Yerli ve milli Simpsonlar, başımıza yeni bir dünya savaşı örüldüğünden şüpheleniyordu zaten. Eksik parçayı da bulur bulmaz yerine oturttular.

Sormayın, çok alâmetler belirmiş yine...

MHP lideri Bahçeli, son grup konuşmasında manalı imalarda bulunmuş. Reisi’nin helikopteri kazayla mı düştü; İsrail’le ABD neresinde, sormuş. BM el atsın, uluslararası bir komisyon soruştursun istemiş. Kazayı da Türkiye ve bölgede yaşanan hiçbir olaydan bağımsız görmediğini söylemiş.

Slovakya Başbakanı’na silahlı saldırı da, Reisi’nin Azerbaycan dönüşü ölümü de, Türkiye’de iktidarın İsrail’e Gazze tepkisi de birbiriyle bağlantılı yani.

Bahçeli, durup dururken böyle konuşmaz. Gerisini siz hayâlinizde canlandırabilirsiniz.

Büyük paralar kazanacak kadar zeki ve külyatmaz bir dostumla lâflıyorduk. Konuyu çözmüş. Kayıp parçalardan biri, İspanya’dan İncirlik’e yeni sevk edilen nükleer silahlarmış. Nükleer güç peşindeki İran Cumhurbaşkanı’nın şüpheli ölümüne denk gelmesi, tesadüf müymüş? Gizli bir dolap dönüyormuş. Ne iş, niye şimdi, ona bakarsam büyük resmi görürmüşüm.

Gizli nükleer sevkiyatı doğrulayan bir habere rastlamadığımı, hem zaten İncirlik’te yeterince nükleer silah olduğunu söylemem de kâr etmedi.

Beyrut’taki büyük patlamayı, kendi hatalarından diye Lübnan yetkilileri üstlendiği halde bunu kabul etmemiş, İsrail ve ABD saldırısına bağlamış bir yerli ve milli Simpson ferdi, yer mi!

Simpsonların aydınlattığı, her dâim uyanık bir zihne; çok sıkı zannettiği komplo teorilerinin basit gerçeklerle örtüşmediğini yutturamazsınız.

Koç Holding de bankasını satıyormuş...

Cumhurbaşkanı Erdoğan da yeni bir Seferberlik ve Savaş Hali Yönetmeliği yayınlamış...

Bunlar da mı savaş hazırlığı değilmiş!

Bir cisim yaklaşıyormuş, savaş kapımızda değilse neymiş art arda tüm bu olanlar!

İki dünya bir araya gelse bizim Simpsonlara kehanet sandıkları şeyin paranoya olduğunu anlatamaz. Cenab-ı Hak, cümlemizi hezeyanlı bozukluklardan muhafaza buyursun.

YORUMLAR (37)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
37 Yorum