Beşiktaş bire razı

İki haftadır zirveye konan Beşiktaş için Hatay kolay bir deplasman değildi. Akdeniz ekibi ligin yenisiydi ama isimsiz yabancıları, genç hocası ile sürpriz çıkışlar yapıyordu. Dün de öyle oldu, Beşiktaş karşısında dişli bir takım buldu. 

Aslında Beşiktaş iyi başlamıştı. Ghezzal’ın ortasında Aboubakar nefis bir dönüş yapıp vurarak Hatay ağlarını havalandırmıştı ama bu mutluluk sadece bir dakika sürdü. Akintola’nın ortasında Boupendza’nın vuruşu skoru eşitledi. Bu gol Gabonlu futbolcudan çok, topu koltuğunun altından kaçıran Ersin’e yazardı ve beş maçtır gol yemeyen Beşiktaş için kötü bir finaldi. Traore- Akintola- Boupendza üçlüsü Beşiktaş orta sahasının etkisini kırıp rakip savunma üzerinde baskı kurmayı başardı ve Süper Lig’in gözde golcüsü Boupendza ile öne de geçti.  

Siyah-Beyazlıları kendisine getiren bu gol oldu. Lider rakip kaleyi baskı altına aldı ve Larin’le soyunma odasına 2-2 gitmeyi başardı. 

Karşılaşmanın ikinci yarısı başladığında görüldü ki, sahada birbirine yakın iki kadro vardı ve yeni goller gelecek gibiydi. Orta sahaları hızlı geçen iki takım da pozisyon bulmakta zorlanmıyordu. Aboubakar ve Boupendza “Bu benim maçım” diyeceği anlar yaşadı ancak tabela değişmediği gibi tempo da düşmeye başladı.  

Sergen Yalçın, Necip’i çıkarıp Rizespor maçının yıldızlarından Oğuzhan’ı sahaya sürdü. Yalçın hemen ardından da Ghezzal- N’Koudou hamlesiyle Beşiktaş’ın saha içindeki ağırlığını artırmaya çalıştı. Siyah-Beyazlılar oyunu yavaş yavaş rakip alana yığmaya başladı ama kapanan Hatay savunmasında boşluklar yaratamıyordu, üstelik kendi savunmasının arkasına atılacak uzun paslarda hassas bir noktaya gelmişti. 

Maçın son bölümü yenilemeyen iki bilek güreşçisinin  havada sabit kalan elleri gibiydi. Beraberliğe razı ve mevcudu değiştirecek enerjiden yoksun iki güreşçi eşitliği kabullenmişti. 

Sonuç olarak; her deplasmanın zor olduğu ligde Beşiktaş, Hatay’dan bir puan çıkarmayı başardı. 

Bu karşılaşma aynı zamanda ligin zorluk derecesi açısında da bir göstergeydi. Beşiktaş, Hatay’ın 2-2 berabere kaldığı Çaykur Rizespor’a 6 atmıştı ama dün sahada birbirine denk görüntü veren iki takım vardı. İki takım da üçüncü golü bulup üç puanı alabilirdi. Ligde takımların birbirine ne kadar yaklaştığını görmüş olduk. Bir diğer gerçek ise üç günde bir maç yapmanın bizim takımları ne kadar çok yorduğuydu. Futbolcular bu ‘yoğun’ trafikte çok etkilenmişlerdi. Bir başka durum tespiti ise takımların kadro derinliğinin olmamasıydı. Teknik adamlar ideal ilk 11’lerini dinlendirecek alternatifleri sahaya süremediler. Umarım dünkü maç üzerinden çıkan bu dersi başta Sergen Yalçın olmak üzere hocalar alırlar ve takımlarını geliştirirler. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.