Bitmeden biten maç

Fenerbahçe bu sezon şampiyon olur mu? İlk haftadan bunu söylemek zor ama Fenerbahçe taraftarını memnun eden bir sezon olur mu sorusunun net bir cevabı var: Evet.

Jesus’un hücum futbolu anlayışı tam tribünlere göre. Hakemin başlama düdüğü ile birlikte rakibe baskının başlaması, topu sürekli 3. bölgede tutması Fenerbahçe taraftarının hoşuna giden bir oyun tarzı. Rakibi bunaltan, tüm hatlarıyla bastıran Fenerbahçe için handikap, maksimum 60 dakika sürdürülebilen bu oyun tarzıyla maçı 60. dakikaya kadar bitirememekti. Nitekim bunu Avrupa maçlarında yaşamış ve gol sorunu, baskılı ve göze hoş gelen futbol oynayan Fenerbahçe’yi krize sokmuştu. Bir diğer sorun da top rakibe geçtiğinde ortaya çıkıyordu.

Kasımpaşa deplasmanında Fenerbahçe bu iki sorununu da çözünce, hedefine ulaştı, maçı maç bitmeden bitirdi! İştahlı, atak Sarı-Lacivertliler, savunmada ciddi hatalar yapan Kasımpaşa’ya faturayı hemen kesti. Özellikle Valencia’nın etkili futbolu Fenerbahçe’yi rahatlatan en önemli faktör oldu. Buna, Kasımpaşa’nın top rakipte olduğu gibi top kendisine geçtiğinde de etkisiz kalması eklenince ortaya güle oynaya kazanan bir Fenerbahçe çıktı. Geçen sezon dikkat çeken çıkışlar yapan Kasımpaşa’nın bu kadar kısa sürede bu ligden değilmiş noktasına gelmesi de ilginçti. Bu kadro ve bu oyun tarzıyla işleri hiç kolay olmayacak.

Yoğun bir maç takviminin içinde olan Fenerbahçe, farklı skorun avantajı ve rakibinin 10 kişi kalmasının da etkisiyle ikinci yarı vites küçülttü. Ev sahibi ekibin savrukluğu ve savunma hataları gollerin devam etmesine neden oldu. Joshua King’in rakipten kaptığı topu gecenin adamı Valencia’nın önüne bırakması farkı 4’e çıkarttı.

Maçın kalan süresi, karşılaşmanın uzatması gibiydi. Kasımpaşa kaderine razı bir şekilde zamana oynuyordu. Top sürekli kendisinde kalan Fenerbahçe ister istemez vitesi yükseltme durumunda kaldı, gelmeye başladı. Maçta üç puan Fenerbahçe’nindi, skorun ne kadar farklı olacağını ise iştahlı forvet hattı belirleyecekti. Emre Mor, Joshua King fırsatları değerlendiremiyordu. Jesus, üç değişiklik yaparak yorulan isimleri kenara aldı, yeni giren isimler ise antrenman maçından daha yumuşak karşılaşmada top çevirip durdu. Sırtında 10 numara olan bir futbolcunun kulübede değil de sahada olması futbolun yazılı olmayan kurallarındandır. Arda Güler de oyuna girip attığı şık gollerle bunu sanırım Jesus’a hatırlattı.

Sonuç olarak Fenerbahçe golcüleri iş yapınca beklediğinden de kolay bir galibiyet kazandı. Çok kötü bir başlangıç yapan, iki maçta dünya kadar gol yiyen Kasımpaşa ise Süper Lig için çok zayıf bir görüntü verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.