Kartal’ın gerçek rakibi

Son haftalarda esas rakip strestir. Kaslar kilitlenir, ezbere yapılanlar yapılamaz olur. Beşiktaş için de aynı şey geçerliydi dün ve stres takımın karşısına en büyük rakip olarak dikilmişti. Buna uzadıkça uzayan sezonun yan etkileri olan sakatlıklar eklendi. Dün de Ljajiç sakatlandı. Ve Beşiktaş’ın eksilenlerin yerini dolduracak yedeği yoktu. Her futbolcu kaybı maç kaybı gibiydi Kartal için. 

Karagümrük, Beşiktaş’ın oyun planını Beşiktaş’ın kendisi kadar ezberlemiş gibiydi. Skora en yüksek katkıyı yapan Ghezzal’ı kilitlemiş, N’Koudou’ya boş alan bırakmamış, kanat etkinliğini azaltmıştı. Beşiktaş için orta saha göbeği önemli hale gelmişti ama Atiba’nın yokluğunda tüm beklentinin yüklendiği Ljajiç’in sakatlığı Siyah-Beyazlıların tüm planlarını bozmuştu. Konuk ekip, 11 futbolcu ile savunma yapıp Beşiktaş’ı bloke etmişti. İlk yarının son bölümünde çoklu adamla ataklara da başladı ve Beşiktaş’ı şoka sokan golü de böyle buldu. Karagümrük devre biterken farkı ikiye çıkaracak fırsatı da buldu. 

İkinci yarıya ateşten gömlekle çıkan Beşiktaş, tüm sezona bedel bir 45 dakikaya çıkmıştı. Tüm hatları ile yüklenen, savunma oyuncularını da ileri çıkaran Siyah-Beyazlılar riski göze almıştı. Bu anlarda Ersin’in karşı karşıya bir pozisyonu kurtarması Beşiktaş’ı maçın içinde tuttu. Beşiktaş’ı şampiyonluk yarışında inisiyatif sahibi kılan vuruş Ghezzal’dan geldi. Larin’in santrfor mevkiinde etkisiz kaldığı, gol yollarını açacak ismin kalmadığı Beşiktaş’ta skoru değiştirecek fazla da isim yoktu. 

Karagümrük, 10 kişi kaldıktan sonra daha da kapandı ve Beşiktaş galibiyet için baskısını artırdı. Konuk ekip ilk yarının son bölümünde Bertolacci ile bulduğu golün benzerini ikinci yarının sonunda da bularak Beşiktaş’a ikinci şoku yaşattı. Borini’nin golü, baskı kuran ancak pozisyon bulamayan Beşiktaş için ‘nitelikli atak nasıl yapılır’ın bir örneğiydi.  

Sonuç olarak Beşiktaş son büyük averajını da kaybetmiş oldu. Yorgun ve eksik Kartal için kazanması gereken son bir 90 dakika kaldı. 

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum