Becerikli ayak farkı

Fenerbahçe, zorlu Antalya deplasmanında puan olarak istediğini aldı. Ama Sarı-Lacivertli ekibin oynadığı futbol, taraftarını tatmin edip etmediğini sorarsanız cevabımız yine 'hayır' olacaktır. Fenerbahçe'nin oyun kurgusunda gerçekten ciddi sıkıntılar var. Özellikle orta alanın hücuma katkısı son derece kısıtlı. Bunun doğal sonucu olarak da Sarı-Lacivertli ekip, pozisyon ve gol üretmekte zorlanıyor. Düşünün; karşınızda savunma yapmayan, daha çok hücuma yönelik oynayan bir Antalyaspor var. Böyle bir ekibe karşı Fenerbahçe’nin bireysel yetenekli oyuncularının çok daha fazla pozisyon üretmesi lazım. Ama Fenerbahçe, golü sadece ilk yarının sonunda bireysel yeteneklerini konuşturan iki oyuncusunun iş birliğinde buluyor. Janssen ve Giuliano’nun akıllı alışverişi sonrası gelen gol Fenerbahçe’yi iştahlandırıp, rakibin üzerine daha çok giden bir havaya sokması gerekirken, Sarı-Lacivertli ekip büyük takıma yakışmayan bir anlayışla savunmaya çekiliyor. Antalyaspor, Fenerbahçe’nin bu ikramından pozisyonlar da buluyor ama en becerikli ayakları bile istediklerini yapamayınca şans Fenerbahçe’ye gülüyor.

Sarı-Lacivertlilerin çok adamla yaptığı savunmada da sıkıntıları var. Dün Fenerbahçe savunmasını Volkan ayakta tutarken, Skrtel ve Neustadter de yerinde hamlelerle görevlerini yaptı. Aykut Kocaman’ın bir hafta öncesinin kahramanı Soldado’yu kenarda tutması ilginçti ama İspanyol’un girer girmez sakatlanması Aykut’un haklılığını gösterdi.

Antalya’dan istediği 3 puanı alarak dönen Fenerbahçe’de günün en çalışkan ismi hiç kuşkusuz Janssen’di. Ancak Hollandalı’nın son vuruş kısmetsizliği hala sürmekte. Buna rağmen gayretiyle rakip savunmayı yıpratması Fenerbahçe’ye çok şey katıyor. Kısacası Fenerbahçe, istediği gibi oynayamadı ama becerikli ayaklarıyla zor deplasmanda istediğini aldı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum