Becerili oyuncun varsa işin kolay

Karşınızda seyircisini arkasına almış ve kazanmak için size baskı yapan bir ev sahibi takım varsa yapılacak en iyi şey, topun kontrolünü ele geçirmek ve becerili oyuncularınızla bulacağınız bir erken gol ile rakibin coşkusunu kırmaktır. İşte Beşiktaş zorlu Göztepe deplasmanında aynen bunu yaptı. Baskı uygulayıp üzerine gelen Göztepe’ye Fabri’nin kritik hamleleriyle gol izni vermedikten sonra 7. dakikada Babel’in güzel ortasına, Talisca’nın akıllı kafa vuruşu Siyah-Beyazlı takımı rahatlattı. Bu gol Göztepe’nin baskısını azalttığı gibi, Beşiktaş’ın oyun kontrolünü de istediği gibi eline geçirmesine yol açtı. Tolgay ve Babel’in akıllı organizasyonlarına, Talisca’nın becerisini ekleyen Siyah-Beyazlı ekip, Quaresma’nın beklendiği gibi etkili olmamasına karşın sahada arzuladığı her şeyi yapan bir takım görüntüsüne büründü.

İkinci yarının başında, Babel’in enfes alıp getirdiği ve usta vuruşla noktalandırdığı pozisyon adeta maçın bitiş düdüğü gibiydi. Bunun ardından Babel, Talisca ve Cenk üçlüsüyle gelen gol ise pastanın üzerindeki krema olarak nitelendirilebilir. Şurası bir gerçek ki, Beşiktaş bu ligin en akıllı ve en sabırlı futbol oynayan takımı. Ayrıca birbirini tanıyan oyuncuların yardımlaşmaları da onların başarılarındaki en büyük etken. Burada böylesine takım halinde mücadele eden bir ekip yarattığı için Şenol Güneş’i de kutlamak gerekir.

Göztepe gerçekten bu ligin iyi takımlarından bir tanesi. Dün de oyuna iyi başladılar, birkaç pozisyon da yakaladılar. Ama bütün maç boyu Scarione ve golcüleri Jahovic’in eksikliğini hissettiler. Tabii karşılarında becerili oyuncularını iyi kullanıp, aklı sabırla birleştiren bir Beşiktaş bulunca yapacak fazla bir şeyleri kalmadı. Kısacası Beşiktaş, çok zorlanacağı İzmir’den istediğini fazlasıyla alarak dönmeyi başardı. Bunun da en büyük nedeni oyunun temposunu istedikleri gibi ayarlamaları ve üzerlerinde oluşan baskı karşısında paniklemeden kendi bildiklerini sahaya uygulamalarıydı. Zaman zaman hata yapan Beşiktaş savunmasının bu maçta da bazen sıkıntı yaşadığını gördük. Sanırım Şenol Güneş, özellikle savunma arkasına atılan toplara karşı önlemleri biraz daha geliştirmek durumunda.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.