Fabrika ayarlarıyla oynanınca...

Maçın başında topun hakimiyetini eline alıp erken pozisyon bulmak bir anlamda rakibe mesaj vermek için önemli. Ancak daha önemlisi bu girilen pozisyonların gole dönüştürerek oyunu tamamen istediği şekle yöneltmektir.

Beşiktaş, Akhisar karşısına 'fabrika ayarlarıyla oynanılmış' bir kadroyla çıkmasına karşın maçın başında istediği mesajı rakibine yolladı. Daha ilk dakikada Lens ile girilen pozisyonun ardından kazanılan penaltı Beşiktaş'ın maçı alma isteğini gösteriyordu. Ama arzulanan gol gelmeyince tek puan için sahaya çıkmış Akhisar'ın savunma direnci de haliyle arttı. Tabi bunun en önemli nedeni Atiba, Tolgay ve Talisca'nın istenildiği gibi hücum organizasyonlarının içine girememesinin de rolü büyüktü.

Şenol Güneş bu kez Quaresma ve Lens'i kanatlara yerleştirerek bu bölgeden ceza alanı içi çok top yapılmasını düşünmüştü ama Lens'in etkisiz kalışı, onun ikinci yarıda tekrar fabrika ayarlarına dönmeye itti. Önce Cenk sahaya sürüldü, çift santrfor denendi. Sonra Babel ve Oğuzhan'la Akhisar'ın oluşturduğu kilidi açacak bir anahtar bulunmaya çalıştı.

Ancak dün biraz da talihsizlik vardı Siyah-Beyazlı takımın üzerinde. İstenilen şutlar atılamadı. Bunlarda isabet sağlanamadı. Verilen pozzisyonlarda son vuruş becerisi sergilenemedi. Belkide Quaresma'nın kaçırdığı penaltının getirdiği hırs biraz olumsuz oldu.

Bu arada Beşiktaş savunmasının da zaman zaman ilginç hatalar yaptığına tanık olduk. Fabri'nin 1-2 kurtarışı olmasa durum daha farklı olabilirdi. Bugüne kadar sabırlı oyunu ve kazanma isteğini hep övdüğümüz Beşiktaş aradığı golü bulamayınca da belki de sinirine ve hırsına yenik düştü. Eğer bir sonraki Avrupa Kupası maçını düşünüp bu kadar oyun düzeni üzerinde oynarsanız elbette takımın işleyişinde olumsuz sonuçlarla karşılaşırsınız. İkinci yarıda yeniden eski alışıldık düzene dönüldü ama boşa atılan ilk 45 dakikanın getirdiği fatura galiba biraz ağır oldu.

Beşiktaş'ın ne yapıp edip orta alanını daha fazla hücum etkinliği içine sokması gerekir. Çünkü bugüne kadar gelen başarılar hep böyle gelmiştir. Sanırım Şenol Güneş bu maçta gerekli çıkarımı almıştır. Yoksa bu kadar baskılı olup golden bu kadar uzak kalmak Beşiktaş'a yakışmıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.