Futbolun gerekleri yerine getirildi

Futbolda en önemli olgu sizi hedefinize götürecek golü ısrarla ve arzuyla aramanızdır. Alan daraltan Gençlerbirliği karşısında ilk yarıda baskı kurmasına karşın defans arkası koşuları yapamayan ve arzuladığı kanat organizasyonlarnı gerçekleştiremeyen Beşiktaş, arzuladığı golü bulacağının işaretini ikinci yarının hemen başında verdi. Hem tempoyu arttıran hem de savunma arkası koşuları daha fazla yapan Beşiktaş, Tolgay-Talisca ortaklığıyla arzuladığı golü bulunca rakibin hem kilidini açtı hem de direncini kırdı...

Ligimizin en istikrarlı ve en disiplinli takımı görünümündeki Beşiktaş’ın zirve yürüyüşünün en önemli etkeni orta alan oyuncularının verimliliği... Atiba, Talisca ve Tolgay bu çalışkanlık gösterisinin en önemli figürleri. Onlara Babel ve Negredo’nun çalışkanlığı da eklenince Şenol Güneş’in öğrencileri gerçekten durdurulamaz bir takım haline geliyor.

Siyah-Beyazlı ekibin bir diğer önemli özelliği de oyuncular arasındaki yardımlaşma oranın yüksekliği. Hemen herkes birbirinin açığını kapatmak için inanılmaz özveri gösteriyor. Bu oyuncuların başında ise Gary Medel geliyor. Hem savunma direncini arttırıyor hem de orta alana inanılmaz bir katkı veriyor.

Gençlerbirliği karşısında bekleneni veremeyen isimler de yok değildi. Beşiktaş’a geldiğinden beri kendini bir türlü gösteremeyen Lens ile kritik hatalar yapan Tosic, takımın aksiyonunu bosn isimlerdi.

Ama dedik ya; Beşiktaş takımında sabır, istek ve rakibe karşı oluşturulan baskı ile birlikte kazanma arzusu da vardı. Futbolda çok gerekli bu unsurlar dün bir kez daha bir araya gelince Beşiktaş çok pozisyon üretip, az gol atmasına karşın üç puanı cebine koyarak zirvenin en güçlü adaylarından biri olduğunu kanıtladı.

Gençlerbirliği gibi etkili bir takımı bu denli etkisiz hale getirmek de gerçekten hiç kolay değil...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.