Lafla peynir gemisi yürümez

Türkçemizde güzel bir söz vardır: "Lafla peynir gemisi yürümez..." Nereden aklımıza geldi, biraz da hakem yardımıyla kazanılan Beşiktaş maçından sonra Fenerbahçelilerin iddialı söylemleri ve şampiyonluk vaadleri bu atasözümüzü aklımıza düşürdü.

Akhisar karşısında aslında arzulu bir şekilde maça başladı Fenerbahçe. Ama oyun planı olmayan, hele hele kapanan rakipleri açmayı bilmeyen Fenerbahçe için bu istek nereye kadar sonuç getirecek? Kadrosunda yetenekli oyuncuları var Fenerbahçe’nin. Ancak bu yetenekler bir türlü organize şekilde bir takım mücadelesine dönüşmüyor. Şöyle bir kısa hatırlatma yapalım; maç boyunca Fenerbahçe’nin ürettiği pozisyon kaç? Buna karşın iyi savunma yapıp, kontratakla gol bulmayı planlayan Akhisar’ın pozisyon sayısını ortaya koyalım. Şurası bir gerçek ki Aykut Kocaman belki küçük takımların başarılı ve sonuç elde eden hocası ama büyük takımları hedeflerine ulaştıracak çapta bir teknik direktör değil.

Hedefiniz büyükse kapanacak rakipleri açmak için bir kurgunuz ve oyun planınız olması gerekir ama bugüne kadar gördük ki Kocaman’ın böyle bir planı yok. Artı; saha içindeki oyuncularına bile hakim değil. Kenardan oyuna beddualı serzenişinde bile bunu görebiliyorsunuz.

NEREYE KADAR BÖYLE SÜRECEK?

Şampiyonluk iddiasıyla oluşturduğunuz takım alan savunmasını aşamıyorsa size tavsiyem gidin biraz basketbol maçı izleyin Sayın Kocaman. Ne topa hakim olabiliyorsunuz ne de pas trafiğini sağlayabiliyorsunuz. Böylesine kurgusuz, böylesine plansız bir yapıyla nereye varılır ki?

Sorarım size; Fenerbahçe'de kenara aldığınız Valbuena dışında takımı organize edebilecek bir oyuncu var mı? Top kanatlara inmiyor, pasların isabet oranı eksinin altında. Disiplinsizlik sonucu gelen kırmızı kartlar da işin cabası... Tamam Skrtel’inki ağır olabilir ama Alper’inki yüzde 100 doğru.

Bu arada Fenerbahçe’den daha akıllı bir oyun planı kurgulayıp bunu sahaya yansıtan Okan Buruk’un Akhisarını da kutlamak gerek. Fenerbahçe’nin bu kayıpta hiçbir bahanesi olamaz. Ne demiş büyükler: "Önce kendine bak."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.