Ne şiş yandı ne de kebap

Bir gün önceki sessiz, kötü futbola sahne olan derbi belli ki iki takıma da hareket getirmiş. Türkiye’nin ayağı en iyi top yapan iki takımı, Beşiktaş ile Başakşehir’in mücadelesinde futbol kalitesi bir gün önceki derbinin çok çok üstündeydi. İki takımda bütün hisleriyle mücadele ettiler ama sonucunu aldılar mı diye sorarsanız, cevabımız kocaman bir hayır olacaktır. Daha istekli ve arzulu olan taraf Beşiktaş’tı. Başakşehir’in amacı ise, bol silahı olan Beşiktaş’ı durdurmak, eğer bir kontratak bulursa gol atmaktı. Ama bir puan bile yeterli düşüncesiyle daha düşük tempoda ve daha kontrollü oynamayı tercih ettiler. Beşiktaş, kapanacağını bildiği Başakşehir’i açabilmek için iki etkili kanat ayağından Quaresma’yı sağda, Lens’i de solda kullanmıştı. Bu ikili zaman zaman görev bölgelerini değiştirdiler ama onların becerikli ayaklarının, top ile tehlike bölgesinde buluştuğunu söylemek pek doğru olmaz.

CENK İSTEDİĞİ TOPLARI ALAMADI

Siyah-Beyazlı takımın orta alandaki en etkili ismi hiç kuşkusuz Atiba Hutchinson’dı. Ama ileri uçta tek başına olan Cenk’e istenilen toplar gönderilemeyince kazanmak amacındaki Beşiktaş için pozisyon zenginliği oluşmadı. Zaman zaman temponun yükseldiği, zaman zaman ise Başakşehir’in kontrol amacıyla vitesi geriye çektiği maçta, sonucu bireysel yetenekler belirleyebilirdi ama iki tarafında oluşturduğu baskı bu ayakların yeteneklerini yeterince sergilemesine izin vermedi.

BAŞAKŞEHİR SABIRLI OYNADI

Son derece dengede giden maçta sonucu ancak anlık hatalar belirleyecekti. Beşiktaş savunmasının hep birlikte uykuya yattığı bir anda kontrolü maç boyunca bırakmayan Başakşehir, son derece sabırlı oynayıp, iyi top çevirmenin ödülünü aldı ve uyuyan savunmayı bir anda avlayarak Kerim’in ayağından bulduğu golle Beşiktaş’a beklemediği bir hüsran yaşattı. Ancak siz istediğiniz oyunu oynayamaz ve rakibin düşürdüğü tempoya ayak uydurursanız bu sonuç kaçınılmaz olur. Galiba Beşiktaşlı oyuncuların kafaları Avrupa’dan bir türlü Türkiye’ye dönmedi. Ama şoku yine de bir duran topla atlatmayı bilip “ne şiş yandı ne kebap” olgusuna gerçeklik getirdiler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.