Pereira'nın değişiklikleri turu yaklaştırdı

Böylesine iki ayaklı maçlarda öncelikli hedefiniz gol yememek olabilir. Bu da bir yere kadar doğru bir düşünce olarak kabul edilebilir. Ama ilk maçı kendi sahanızda oynuyorsanız, rövanşa avantajlı gitmek için o gerekli golü veya golleri bulmanız lazım.

Braga önünde akılcı bir savunma kurgusu yapan, başta Kjaer ve Mehmet Topal olmak üzere, rakibe pek pozisyon şansı vermeyen Fenerbahçe'nin; dünkü en önemli eksiği orta alana yaratıcı bir beyni monte edememesiydi. Eğer gol bulmak istiyorsanız orta alandan; topu pozisyon üretecek bölgelere akılcı bir şekilde taşımanız gerekir. Dün Diego olmayınca Fenerbahçe golü getirecek final paslarını yapmakta bir hayli zorlandı. Orta alandan verimli pozisyon üretemiyorsanız o zaman topu kanatlara taşıyıp bu bölgeden rakibinizin üzerine gitmeniz lazım. Bunun için de temel şart kanat beklerinin yıpratıcı bindirmeleri yapmaları.

TOPAL BRAGA'NIN KİLİDİNİ AÇTI

Fenerbahçe'nin en güvendiği iki adamı Şener ve Caner, Braga karşısında bunu yapamayınca Fenerbahçe'nin pozisyon üretme şansı da iyice azaldı. Geriye tek çare uzun şişirme toplarla rakip savunma içinde yalnızları oynayan van Persie'yi buluşturmaktı. Veya son bir çare savunmadan sürpriz bir adamı çıkartıp rakip kalenin ve savunmanın dengesini bozmaktı. Nitekim tam bu sıkıntılar üst üste gelirken sahanın en iyilerinden biri olan Mehmet Topal'ın geriden kapıp çıktığı topla gerekli mesafeyi katedip enfes vuruşuyla Braga'nın kilidini açmasıydı.

PEREIRA'NIN DOKUNUŞU

Braga belli ki İstanbul'a gol yemeden döneyim hesabıyla gelmişti. Sahayı iyi parsellediler. Zaman zaman da etkin kontra atak aradılar. İki de pozisyon buldular ama birinde şans diğerindeyse Volkan'ın becerisi vardı. Boyu uzun maçların bir başka önemli noktası da sinirlenmeden, bozulmadan sabırla oyununuzu rakibe kabul ettirmektir. Fenerbahçe dün istediği gibi çoşkulu oynayamadı ama sabırlı olmayı hiç bırakmadı.

Pereira, etkili değişikliklerle de hareketli ama verimsiz Volkan'ı Nani ile değiştirip, durgun Ozan'ı Meireles, yalnız santrafor Persie'yi kanada çekip, Alper'in yerine de Fernandao'yu alınca; bir anlamda takımının vites büyütmesini sağladı. Bu değişikliklerin peşinden de Topal'ın golü adeta Fenerbahçe'nin ilacıydı.

KANARYA AVANTAJLI SAYILIR

1-0, rövanş için yeterli midir diye soracak olursanız, bence yeterlidir. Rövanşta gol atmak için daha fazla risk almak zorunda olan Braga karşısında dünkü sabrını gösterebilecek Fenerbahçe'nin becerili Diego'suna kavuşacağını da düşünürsek avantajlı olduğunu söyleyebiliriz. Kısacası ilk raunt istediğimiz gibi bitti. İş şimdi ikinci 90'ı kazasız atlatmakta. Sanırım bu da dünden daha kolay olur.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.