Sabır kazandı

Zirveye koşan bir takım için en tehlikeli şey alıştığı ve başarı sağladığı organizasyondan uzaklaşmaktır. Haftalardır tekleyen Beşiktaş, Aytemiz Alanya deplasmanında maçın başında doğru ve dikine oynamanın ödülünü alıp öne geçtiyse de daha sonra bu anlayışından uzaklaşmanın sıkınıtısı yaşadı. Bunun en önemli nedeni Siyah- Beyazlı ekibin usta ayaklarının beklenen verim içinde olmamalarıydı. Bunların başında gelen isimleri Oğuzhan, Talisca ve Gökhan Gönül olarak sıralayabiliriz. Özellikle orta alanda Talisca ve Oğuzhan’ın etkisizliği Kartal’ın alışılagelen çok fazla pozisyon üretme şansını da yitirmesine neden oldu. Cenk hücumda yanlız kaldı, istediği topları alamadı. Kanat organizasyonları da gereğince yapılamadı.

Hızlı adamlarıyla kontratak planı içinde olan Alanyaspor da zaman zaman etkili olmasına karşın bu oyunun devamlılığını pek sağlayamadı. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nde tempolu ve hızlı oyunuyla topu ayağında daha fazla tutmanın ödülünü alırken ligde ise topu yine ayağında fazla tutuyor ama bunu efektif bir etkinliğe dönüştüremiyor. Bu da haliyle beklentilerin karşılığını getiremiyor. Yani sizin anlayacağınız Şampiyonlar Ligi’nde farklı, Süper Lig’de farklı bir Beşiktaş var. Belki peşpeşe gelen maçların getirdiği bir yorgunluktur bu durağanlığın kaynağı. Ama hedefinize ulaşmak istiyorsanız öncelikle temponuzu hep yukarıda tutmak zorundasınız. Sanıyorum Şenol Güneş’in bundan sonra en büyük sorunu bu olacak.

ADRIANO VE BABEL ÖNEMLİ ROL OYNADI

Güneş orta alan hücum etkinliğini atrtırmak için beklediği verimi alamadığı Oğuzhan ve Talisca’yı çıkartıp, Tolgay ve Negredo hamlesini yaptı. Bununla gelen baskı Beşiktaş’a bir hamle getirdi ve sabırlı olmanın ödülünü de Negredo’nun mükemmel kafasıyla aldı. Negredo, aynı zamanda ligimizde golle tanışmış oldu.

Bu arada Adriano ve Babel’in de Siyah-Beyazlı ekibi sıkıntılı süreçten çıkarmakta önemli rol oynadığını belirtmeliyiz. Kısacası başarılı olduğu uygulamadan uzaklaşan Siyah-Beyazlı ekip, korkulu rüya gördü ama ikinci yarıdaki hamleleri ve sabrıyla 4 haftalık galibiyet hasretini sonlandırmasını bildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.