Sıkıntılı süreç arzuyla aşıldı

Futbol gerçekten ilginç bir oyun. Şampiyonluk yolunda yarıştığı rakiplerinin kazandığı haftada Beşiktaş’ın Evkur Yeni Malatyaspor karşısındaki tek hedefi galibiyetti. Bunun için de gerekli olan istek ve kazanma arzusu Siyah-Beyazlı takımda maçın başlarında fazlasıyla mevcuttu. İlk 20 dakikalık bölümde futbolun tüm gereklerini yerine getiren ve arzulu pas oyunuyla üstünlüğü de ele geçiren Beşiktaş takımı, iki mutlak golü kaçırdıktan sonra 13. dakikada arzuladığı sayıyı bulmayı başardı. Bu gol Vodafone Park’ı tıklım tıklım dolduran Beşiktaş taraftarını fark beklentisi içine sokarken, beklenen ve oyunu kıracak ikinci gol bir türlü gelmedi. Anlık konsantrasyon düşüşü pek Beşiktaş’ın üzerine gelmeye niyeti olmayan Yeni Malatyaspor’a Fabri’nin ve Beşiktaş savunmasının zincirleme hatası sonucu beraberlik golünü getirince, şampiyon adaylarının sıkıntı yaşadığı hafta Beşiktaş için de aynı sürece dönüştü.

Oyunun geneline baktığımızda futbolu daha fazla oynamak isteyen takım Beşiktaş’tı ancak bu üstünlüklerini skora dönüştürme becerisini göstermekte zorlanınca, Dolmabahçe’de sıkıntılı anlar yaşandı ama Beşiktaş’ın daha önceki haftalarda çilingiri olarak nitelediğimiz oyuncusu ve sürpriz golcüsü Talisca yine sahne aldı. Özellikle kazanma isteğinin doruğa çıktığı Beşiktaş’ta seyirci desteğinin ve kanat ortalarının getirdiği etkinlik, Talisca’nın bitiriciliği ile birleşince sıkıntılı süreç sona erdi. Bu arada Negredo’nun ilk goldeki golcülük ve son vuruş yeteneğini de ön plana çıkartmamız gerekiyor. Kısacası herkesin zorlandığı haftada Beşiktaş, sıkıntı çekse de isteğinin ve emeğinin karşılığını almasını bilerek yarışın içinde kaldı. Hele hele travma dolu Fenerbahçe maçından sonra gelen bu galibiyetin anlamı bence diğer zaferlerin değerinden çok daha fazla. Açıkçası Beşiktaş tüm rakiplerine bu yarışın içinde sonuna kadar olacağının mesajını çok net biçimde verdi. Ve bu mesajın sonunda Quaresma da klasını konuşturup maça son noktayı koymasını bildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.