30 senelik ustadan damak çatlatan Türk kahvesi tarifini sizler için istedik

30 senelik ustadan damak çatlatan Türk kahvesi tarifini sizler için istedik

Mutfak kültürümüzün olmazsa olmazlarından biri de hiç şüphesiz Türk kahvesidir. Fakat çoğu kişi bu enfes lezzeti nasıl pişirmesi gerektiği konusunda sorun yaşıyor. Aslında Türk kahvesini lezzetli ve doğru pişirmek o kadar da zor değil. İşte, sizin için 30 yıllık kahve ustasından aldığımız harika tüyolar…

Dünya üzerinde milyonlarca insan güne kahve ile başlıyor. Türkiye’de de oldukça yaygın olan bu kültürün başrolünde hiç şüphesiz Türk kahvesi bulunuyor. Fakat pek çok kişi kahveyi pişirirken yanlış teknikler uyguluyor ve istediği lezzeti yakalayamıyor. Biz de bu sorunu ortadan kaldırmak için 30 senelik kahve ustasına tüyolarını sorduk.

İşte, lezzetiyle damak çatlatacak Türk kahvesi tarifinin püf noktaları…

KAHVE ÇEKİRDEKLERİNİN TAZELİĞİ

Pratik olması nedeniyle paket şeklinde çekilmiş kahve kullanmak, istediğiniz lezzeti yakalamanızda zorlanmanıza yol açabilir. Bildiğiniz bir yerden taze kahve çekirdeği alarak bunları evde kendiniz çekmeli ve bu şekilde kullanmalısınız. Çekirdekleri uygun şartlarda saklamalı ve her kullanımdan önce kullanacağınız kadar çekmelisiniz. Çekili halde saklamak tadında değişime neden olabilir.

KAHVE ÖLÇÜSÜ

Kahve hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri de ölçüyü iyi ayarlamaktır. Tadını damaklarınızda hissetmek istediğiniz bir kahve için 1 fincana 1,5 tatlı kaşığı kahve atabilirsiniz. Tabi ki miktar damak tadınıza göre artabilir veya azalabilir.

1-9.jpg

SUYUN SICAKLIĞI

Cezveye aldığınız kahveyi ateşin üzerinde pişirirken dikkat etmeniz gereken püf noktaları var. Pişme esnasında kahve kaynamaya başlamadan ocaktan almalısınız. Aksi taktirde kahvenizin lezzetinde bir acılaşma olabilir. Özetle kahvenizi pişirirken mutlaka başında durmalı ve gereği kadar ateşte tutmalısınız.

PİŞİRME VE SERVİS

Türk kahvesini hazırlarken, köpürmesini bekleyin ve bu aşama başladığında da fincanın yarısına kadar kahve doldurduktan sonra cezveyi tekrar ocağın üzerine alın. Aynı işlemi 3 kere tekrarladıktan sonra fincanın geri kalanını doldurun.

Bu şekilde kahve hazırlamak kulağa zahmetliymiş gibi gelebilir fakat Türk kahvesi bu tüyolar ile doğru şekilde hazırlandığında tadına doyum olmuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN