5 dakikada bu tatlıyı yapın komşularınızın ağzının suyu aksın! İşte yapımı çok kolay ve pratik kış tatlısı tarifi

5 dakikada bu tatlıyı yapın komşularınızın ağzının suyu aksın! İşte yapımı çok kolay ve pratik kış tatlısı tarifi

Klasik tatlı tariflerinden sıkılanlara mükemmel bir haberimiz var. Haberimizde özenle tarifini paylaştığımız kış tatlısı ile hem ev halkınıza hem de evinize gelen konuklarınızın hem midesine hem de gözlerine bayram ettireceksiniz. İşte kış tatlısının tarifi...

Kış mevsiminin yaklaşması ile mandalina hayranlarını sevindirecek süper bir tarifi paylaşıyoruz. Kış tatlısı ile konuklarınızı şaşırtmaya hazır olun. Çok fazla mutfakta zaman harcamadan kolayca hazırlayabileceğiniz bu tatlı tarifimizi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte kış tatlısının ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

5 adet mandalina

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta

2 yemek kaşığı irmik

1 yemek kaşığı tereyağı

1 paket vanilya

Süslemek için:

Hindistan cevizi

1,5 litrelik pet şişe

2 adet çöp şiş

YAPILIŞI

Damak çatlatan lezzet efsane kış tatlımızı yapmaya öncelikle muhallebimizi hazırlamakla başlayalım. Bunun için uygun bir tencereye sütü, toz şekeri, unu, nişastayı, irmiği koyalım. Tenceremizi ateşe koymadan önce sütün içine eklediğimiz bu malzemelerimizin erimesi için tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştıralım. Ardından tencereyi orta ateşe koyalım. Başından hiç ayrılmadan ve sürekli tel çırpıcı ile karıştırarak muhallebimizi pişirelim. Muhallebi kaynayıp üzeri göz göz olunca ocaktan alıp, muhallebinin içine 1 yemek kaşığı tereyağı ve vanilyayı ekleyip hızlıca çırpalım. Kullanacağımız 1,5 litrelik pet şişenin üst kısmını biraz keselim. Mandalinalarımızı soyalım. Mandalinaların dış kısmındaki lifleri de ayıklayalım. 2 adet çöp şişini yan yana getirelim. Mandalinaları çöp şişe geçirelim. Çöp şişe takılı olan mandalinaları pet şişenin içine yerleştirelim.

maxresdefault-001.jpg

BU LEZZET ŞIK SUNUMU İLE DE ŞAŞIRTIYOR

Mandalinaların yanında kalan boşluklara muhallebiyi dökelim. Muhallebinin dinlenip donması için şişenin ağzını streç filmle kaplayıp 1 gün boyunca buzdolabında bekletelim. Bu süre sonunda buzdolabından tatlımızı çıkaralım.

basliksiz-4.jpg

Dikkatli bir şekilde pet şişenin kenar kısmını kesip içinden tatlımızı çıkaralım. Geniş bir tabağa hindistan cevizi serpelim. Tatlımızın dışını hindistan cevizine bulayalım. Ardından 3 parmak genişliğinde kış tatlımızı dilimleyerek servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN