50 yıllık turşucu gizli malzemeyi açıkladı! Lezzetinin sırrı burada: Meşhur turşucu tam 85 çeşit turşu satıyor

50 yıllık turşucu gizli malzemeyi açıkladı! Lezzetinin sırrı burada: Meşhur turşucu tam 85 çeşit turşu satıyor

Kış aylarının gelmesiyle çeşit çeşit turşu sofralardaki yerini almaya başladı. Yemeklerinin yanında lezzetli tadıyla afiyetle yenilen turşuların yapımı oldukça zor. Herkes turşu yapar ancak herkes lezzetli turşu yapamaz. Peki lezzetli turşunun püf noktaları neler? 50 yıla yakın süredir turşuculuk yapan Bayram Ali Aydoğan, kendi lezzet sırrını açıkladı. 50 yıllık turşucu gizli malzemeyi açıkladı! Bu malzemeler ile turşunuzu yiyen parmaklarınızı yiyecek. İşte turşu yapımın püf noktaları...

Turşu Türk mutfağının vazgeçilmez en önemli besinlerinden biridir. Kışın özenle hazırlanan turşular sofralara gelirken çoğu kişi turşusunun kıvamını tutturamaz. Bu kıvamı yakalamakta o kadar kolay değil. Peki turşu yapımı nasıl, püf noktaları neler? 50 yıla yakın süredir turşuculuk yapan Bayram Ali Aydoğan, gizli sırrını açıkladı. Bu malzeme turşunuzun kıvamını bal gibi yapacak. Lezzetin sırrı asıl burada. Turşu yapmadan önce mutlaka bunu yapın. İşte turşu yapımının püf noktaları ve turşu yapımı tarifi...

TURŞU YAPACAKLAR DİKKAT! LEZZETİN SIRRI BURADA

Kayseri'de dükkanı bulunan ve 50 yıldır turşuculuk yapan Bayram Ali Aydoğan, yıllardır yaptığı ve hiç şaşmadığı lezzetinin sırrını açıkladı. Turşunun lezzetinin önemli olduğunu ifade eden Aydoğan, Turşu kurulurken malzemelerin yerli olmasına da dikkat edilmeli." dedi. Kış aylarının gelmesiyle turşu hazırlıkları başlarken bu püf nokta ile turşularınız şahane olacak.

hghhggh-10.jpg

50 YILLIK TURŞUCU GİZLİ MALZEMEYİ AÇIKLADI

Turşunun birçok hastalığa iyi geldiğini ve kışın hasta olmamak için de turşu içilebileceğini belirten Aydoğan, kendi doğal ilacını paylaştı. Herkesin turşuda el lezzeti ve kurma şeklinin farklı olduğunu söyleyen Bayram Ali Aydoğan, "1974’ten beri bu işi yapıyorum. Şu anda 85 çeşit turşum var. Evlerinde turşu yapmak isteyen vatandaşlara önerim de turşuluk malzemeleri güzelce temizledikten sonra bidonlara doldurup özellikle üzüm sirkesi ve kaya tuzu ile kuracaklar. Lezzetli olması için kaya tuzu, sarımsak ve maydanoz koymalılar. Yalnız kurulacak turşu malzemesinin de yerli olması lazım, turşu da silolu malzeme olmaz. Yerli salatalık, acur, kelek bunların hepsi olur. Herkesin kendi kurma şekli var tabi. Herkesin kurması bir olmaz. Herkesin kendi el lezzeti ve damak tadı önemli burada. Kışın hasta olmamak için de turşu içilebilir. Turşu içilirse nezle grip olmaz. Turşu hazımsızlık, iştahsızlık ve bulantıya çok iyi gelir. Turşu içen kişi de sağlıklı ve sıhhatli olur" dedi.

ghhgh-24.jpg

TURŞUNUN FAYDALARI NELER?

  • Probiyotik Bakterilerin Kaynağı: Turşu, bağırsak sağlığını destekleyen probiyotik bakterilerin kaynağıdır. Sindirim sisteminizi düzenlemeye yardımcı olabilir ve bağışıklık sistemini güçlendirebilir.
  • Vitamin ve Mineraller: Turşu, fermente edilen sebzelerin içerdiği vitamin ve mineralleri muhafaza eder. Özellikle C vitamini, B vitaminleri ve K vitamini içeriği yüksektir.
  • Antioksidanlar: Turşu, doğal antioksidanlar içerir. Bu antioksidanlar, vücudu serbest radikallerin zararlarına karşı korumada yardımcı olur.
  • Düşük Kalorili ve Lifli: Turşu, düşük kalorili bir atıştırmalık seçeneği sunar ve aynı zamanda lif içeriği yüksektir. Bu, kilo kontrolüne yardımcı olabilir ve tokluk hissini artırabilir.
  • Tatlı Krizini Azaltır: Turşu, tuzlu ve ekşi tadıyla tatlı krizini azaltabilir. Sağlıklı bir alternatif olarak tatlı ihtiyacınızı kontrol altına alabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN