Afyonkarahisar'ın meşhur köftesi çullamayla aksam yemekte ziyafet var! Tadını alan vazgeçemez

Afyonkarahisar'ın meşhur köftesi çullamayla aksam yemekte ziyafet var! Tadını alan vazgeçemez

Akşam yemeğine henüz karar veremediyseniz size parmaklarınızı yedirtecek mükemmel bir tarifimiz var. Afyon' un çullama köftesi ile sofraların yıldızı siz olacaksınız. İşte tüm detaylarıyla çullama köftesinin tarifi...

UNESCO'nun Yaratıcı Şehirler Ağına dahil ettiği Afyonkarahisar ' ın meşhur çullama köftesini şimdiye kadar denemediyseniz çok şey kaçırmışsınız demektir. Akşam yemeğinize henüz karar vermediyseniz sizin için özenle hazırladığımız Afyon bölgemizin çullama köftesi tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Geçmişten günümüze gelen bu lezzet, enfes köftesi ve sosuyla damaklara bayram ettiriyor. Sürekli aynı köfte tariflerini yapmaktan sıkıldıysanız, farklı bir köfte tarifi denemek istiyorsanız Afyon' un çullama köftesine bir şans vermelisiniz. İşte çullama köftesinin ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

Yarım kilo dana kıyma

1 su bardağı köftelik bulgur

2 adet orta boy kuru soğan

Muskat

Pul biber

Kırmızı toz biber

Karabiber

Tuz

Yarım demet maydanoz

Sosu için :

2 yumurta

2 yemek kaşık yoğurt

3 yemek kaşığı un

Yarım su bardağı maden suyu

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Kızartmak için:

Sıvıyağ

YAPILIŞI

Damaklarınıza bayram ettirecek lezzet Afyon çullama köftesi için öncelikle köftelik bulguları bir kaba koyup üzerine sıcak su ekleyip, bulgurun şişmesi için dinlendirelim. Şimdi de yoğurma kabımızı alalım. Kabımızın içine kıymayı, rendelenmiş kuru soğanı, ince ince kıydığımız maydanozu, tuzu, karabiberi, pul biberi, kırmızı toz biberi, muskatı, şişen bulguru koyalım. Köfte harcımızı iyice yoğuralım. Sıra geldi çullama köftesinin sosunu hazırlamaya. Bunun için derin bir kaba yumurtayı, yoğurdu, unu, maden suyunu ve kabartma tozunu koyup çatalla iyice karıştıralım.

cullama-kofte-yemekcom.jpg

BU LEZZET ŞAPKA ÇIKARTTIRIR

Bütün malzemelerin birbirine karıştığından emin olalım. Yoğurduğumuz köfteleri elimizle yuvarlak şekle getirelim. Şimdi de bir tavaya sıvıyağımızı koyup kızgınlaştıralım. Köftelerimizin her yerine gelecek şekilde sosun içine batıralım. Sosa batırdığımız köfteleri kızgınlaşan yağda her iki tarafını da eşit bir şekilde kızartalım. Kızaran köftelerimizi havlu kağıt serdiğimiz servis tabağına çıkaralım. Sıcak sıcak çullama köftelerimizi servis edelim.

AFİYET OLSUN.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN