Ağlayan kek

Ağlayan kek

Ağlayan Kek, tatlı dünyasına yeni bir boyut getiren dokusu ve görünümü ile herkesin ilgisini çekiyor. Hem görüntüsü hem de lezzeti ile sofraları süsleyen bu tarif, özel anların tatlı anılarına bir dokunuş katıyor. Evde kolaylıkla hazırlanabilen bu tatlı, sevdiklerinize duygusal bir sürpriz yapmak için mükemmel bir seçenek. Ağlayan Kek tarifi ile damakları ve kalpleri fethetmeye hazır olun!

Tatlı dünyası, damaklarda bıraktığı izlenimlerle insanların kalplerine dokunmayı başaran lezzetleriyle ünlüdür. Bu lezzetlerden biri de son zamanlarda popülerliği artan ve duygusal bir deneyim sunan "Ağlayan Kek" tarifi. Adını hüznü ve mutluluğu aynı anda yaşatan yapısıyla alan bu lezzet, birçok kişinin ev mutfağında denediği özel bir tat haline geldi.

MALZEMELER:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao

Üzeri İçin:

  • Yarım su bardağı süt
  • 100 gram bitter çikolata

YAPILIŞI:

  1. İlk adım olarak, yumurtaları derin bir kaba kırın ve toz şekeri ekleyerek iyice çırpın. Karışım köpürene kadar çırpma işlemine devam edin.

  2. Ardından sıvı malzemeleri yani süt ve sıvı yağı ekleyin. Karışımı tekrar çırpın ve homojen bir hale getirin.

  3. Ayrı bir kapta unu, vanilini ve kabartma tozunu eleyerek karıştırın. Bu kuru karışımı yavaşça sıvı karışıma ekleyerek tahta bir spatula yardımıyla karıştırın. Unun topaklanmamasına dikkat edin.

  4. Karışımın yarısını ayrı bir kaba alın ve kakao ekleyerek iyice karıştırın. Böylece çikolatalı karışım elde etmiş olacaksınız.

  5. Yağlanmış kek kalıbına önce sade kek karışımını dökün. Üzerine çikolatalı karışımı ekleyin. Çikolatalı karışımı döktükten sonra bir çatal yardımıyla hafifçe karışımı çekerek marmelat gibi desenler oluşturun.

  6. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kekin pişip pişmediğini kürdan testi yaparak kontrol edebilirsiniz. Kürdanı kekin ortasına batırın, çıkardığınızda kürdana hamur bulaşmıyorsa kekiniz hazır demektir.

  7. Kek fırından çıktıktan sonra biraz dinlendirin. Bu sırada yarım su bardağı sütü bir tencerede ısıtın. Süt kaynadığında ocaktan alın ve içerisine bitter çikolataları ekleyerek eriyene kadar karıştırın.

  8. Eriyen çikolata karışımını kekin üzerine dökün. Çikolata, kekin üzerinde ağlayan gözyaşlarına benzer bir etki yaratacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN