Akşama iftara ne yapsam diye kara kara düşünenlere müthiş fikir! İşte 9. gün için iftar menüsü

Akşama iftara ne yapsam diye kara kara düşünenlere müthiş fikir! İşte 9. gün için iftar menüsü

İftar vakti yaklaştıkça akşama ne pişirsem düşüncesiyle kafanızı bulandırmayın. İftar menüsü önerimizle hem sağlıklı hem de doyurucu yemekler yapıp, aşçılığınızı konuşturacaksınız. İşte 9. gün için iftar menüsü şöyle;

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte kalabalık iftar yemekleri de boy göstermeye başladı. İftar davet yemeklerinize bizim menümüzle hazırlanabilir, misafirlerinizin beğenisini kazanabilirsiniz. Mutfakta aşçılığınızı konuşturacağınız birbirinden lezzetli ve şık görünümü ile iftar sofralarının yıldızı siz olacaksınız. İşte 9. gün için iftar menümüz;

HANIM AĞA ÇORBASI

MALZEMELER

5 su bardağı su

2 çorba kaşığı sıvı yağ

1.5 yemek kaşığı salça

1 adet kuru soğan

1 kase haşlanmış nohut

Yarım su bardağı yeşil mercimek

1 çay bardağı erişte

Üzerine:

Sıvıyağ

Nane

YAPILIŞI

Çorba tenceresine sıvıyağı koyalım. Isınınca rendenin ince kısmıyla rendelediğimiz soğanı koyalım ve kavuralım. Üzerine salçayı ekleyelim. 1 tur kavurduktan sonra üzerine suyunu ve tuzunu ekleyelim. Kaynamaya başlayınca erişteleri içine atalım. Hafif pişen eriştelerin üzerine nohutu ekleyelim. Çorba 5 dakika kaynadıktan sonra yeşil mercimeği de ekleyelim.

maxresdefault.jpg

BESLEYİCİ VE DOYURUCU BU ÇORBAYA HAYRAN KALACAKSINIZ

Çorbayı kısık ateşte kaynamaya bırakalım. Sos tenceresinde sıvıyağı ve naneyi kızdırıp çorbamızın üzerine dökelim. Çorbadaki eriştelerin iyice şişip lapalaşmaması için bu çorbayı iftara yakın saatlerde yapmanızı tavsiye ederiz.

BABAGANNUŞ

MALZEMELER

2 adet patlıcan

2 adet yeşil biber

2 adet kapya biber

1 adet domates

1 adet kuru soğan

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı biber salçası

Pul biber

Karabiber

Tuz

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım limon suyu

YAPILIŞI

Patlıcan ve biberleri ister fırında ister ocakta közleyelim. Közlenen sebzeleri küçük küçük bir şekilde doğrayıp bir kaba alalım. Ayrı bir tavada ince doğranmış soğan ve sıvı yağ güzelce kavrulur. Üzerine biber salçası, pul biber, karabiber eklenir.

hatay-usulu-babagannus-tarifi.webp

BU MEZE FAVORİNİZ OLACAK

Bu karışım soğuyunca içine közlenen sebzeler karıştırılır. Üzerine zeytinyağı, limon suyu, tuz, ince doğranmış domates ilave edilerek güzelce karıştırılır. Servis tabağına alıp servis edilir.

TAVUK TOPKAPI

MALZEMELER

4 büyük kemiksiz tavuk budu

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Karabiber

Kırmızı toz biber

Tuz

İç pilav için:

1 su bardağı pirinç

1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

1 yemek kaşığı kuş üzümü

1 orta boy kuru soğan

Yenibahar

Nane

Karabiber

1.5 su bardağı su

Zeytinyağı

Tuz

Sosu için:

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 çay bardağı su

2 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI

Öncelikle tavuklarımızı yıkayıp, süzgeçte süzdürelim. Karıştırma kabında süzülen tavukları, zeytinyağını, karabiberi, kırmızı toz biberi ve tuzu alıp, iyice harmanlayalım. Kabımızın ağzını streç filmle kapatıp buzdolabında en az 1 saat dinlendirelim. Tavuklar dinlenirken iç pilavımızı yapmaya başlayalım. Pilav tenceresine zeytinyağı koyup, ısınınca dolamlık fıstığı kavuralım. Üzerine ince ince doğradığımız soğanları koyalım ve kavuralım. Soğanlar kavrulunca iyice yıkadığımız ve süzdürdüğümüz pirinçleri ekleyip kavuralım. Pirinçlerin üzerine karabiber, nane, yenibahar, kuş üzümü. tuzu ve suyu ekleyelim, pişirmeye koyalım. Fırın kabına tavuğumuzu alalım. Tavuğun derisi alt kısımda kalacak şekilde koyup, içine iç pilavdan koyalım. Tavuğu kenarlarından sararak bohça şekline getirelim ve kürdanla tutturalım. Ters çevirip tepsiye yerleştirelim. Diğer tavuklarımıza da bu işlemi uygulayalım.

pilic-topkapi-tarifi.webp

SARAY MUTFAĞINDAN GELEN LEZZET

Bir kasede domates salçasını, suyu ve zeytinyağını karıştıralım. Bu karışımı tavukların üzerine ekleyelim. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 45 dakika pişirelim. Sıcak sıcak servis edelim.

TAHİNLİ HAFİF TATLI

MALZEMELER

1 litre süt

1 su bardağı şeker

1 adet yumurtanın sarısı

3 dolu yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay bardağı tahin

Süslemek için:

Kavrulmuş fındık kırığı

YAPILIŞI

Tencereye sütü, şekeri, yumurta sarısını, unu ve nişastayı ekleyip, ateşe koymadan önce iyice karıştıp malzemelerin birbirine geçmesini sağlayalım. Orta ateşte karıştırmayı bırakmadan karıştıralım. Muhallebinin üzeri göz göz olunca içine vanilyayı ve tereyağını ekleyip, mikserde karıştıralım. Ardından 1 çay bardağı tahini ekleyerek son defa karıştıralım.

basliksiz-11.jpg

BU TATLIYLA MUTFAKTA ZAMAN KAZANACAKSINIZ

Kaselere muhallebiyi paylaştıralım. Soğuyunca üzerini kavrulmuş fındık kırıkları ile süsleyelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN