Akşama ne pişirsem diyenlerin yemeği hazır! İşte şifa deposu soğan kebabı: Görüntüsü bile mutfağa koşturacak

Akşama ne pişirsem diyenlerin yemeği hazır! İşte şifa deposu soğan kebabı: Görüntüsü bile mutfağa koşturacak

Akşama ne pişirsem diye düşünenlere güzel bir haberimiz var. Görüntüsü bile mutfağa koşturacak olan soğan kebabının tadına doyamayacaksınız. İşte şifa deposu soğan kebabı tarifi...

Gaziantep mutfağının en özel lezzetlerinden biri olan soğan kebabı, bu faydalı sebzeyi etle birleştirerek sağlıkla lezzeti buluşturur. Gaziantep mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan soğan kebabı, hem yerel halkın hem de şehre gelen ziyaretçilerin favori lezzetlerinden biri haline geldi. Bu nefis yemeğin öyküsü, Gaziantep’in zengin mutfak kültürünün bir yansıması niteliğinde.

Klasik bir kebap tarifinden farklı olarak hazırlanan soğan kebabı, özellikle kullanılan malzemeler ve pişirme tekniğiyle öne çıkıyor. İşte bu eşsiz lezzetin tarifi:

MALZEMELER

2 kiloya yakın arpacık kuru soğan (kebaplık soğan)

1 kilo az yağlı kıyma

1 çay kaşığı karabiber

Tuz

Sosu için;

3 yemek kaşığı nar ekşisi

1 su bardağına yakın su

Sunum için;

Lavaş ekmek

cshzd-1543560495-6891.webp

YAPILIŞI

Soğanların iki ucunu da kesin. Soğanın dışındaki ilk kabuğu soyun atın ancak diğer kabuklarını soymayın. Şimdi de soğan kebabının kıymasını hazırlayın. Bir kabın içine kıyma, karabiber ve tuzu alıp 5 dakika boyunca yoğurun. Kıymanız sakız kıvamına gelsin. Soğanları tepe kısmından bıçakla kesin. Ancak kök kısmını kesmeyin, soğanlar bir bütün durmalı. Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve elinizle köfte şeklini verin. Daha sonra soğanların içine yerleştirin. Bütün soğan ve kıyma bitene kadar bu işleme deva edin. Soğan kebaplarınızı fırın tepsisine dizin. Son olarak soğan kebabınızın sosunu yapın. Bunun için bir kapta nar ekşisini ve suyu güzelce karıştırın. Bu karışımı soğan kebabınızın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 1 saat kontrollü bir şekilde pişirin. Dilerseniz soğan kebabınızın pişmesi için mahallenizdeki taş fırına verip pişirtebilirsiniz. Pişen yemeği fırından alın ve lavaş ekmekle birlikte servis edin.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN