Akşama ne yemek yapsam diye düşünmeyin! İşte püreli tepsi kebabı tarifi

Akşama ne yemek yapsam diye düşünmeyin! İşte püreli tepsi kebabı tarifi

Akşama ne yemek yapsam diye düşünenlere çok pratik bir ana yemek tarifi ile karşınızdayız. Her çatalda ayrı bir lezzet alacağınız püreli tepsi kebabı ile akşam yemeği sofranızı neşelendirin. İşte püreli tepsi kebabının tarifi...

Sizde henüz akşam yemeğine ne yapsam diye kara kara düşünenlerden misiniz? Haberimizde sizler için özenle tarifini hazırladığımız püreli tepsi kebabını mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte yemelere doyamayacağınız püreli tepsi kebabının ayrıntılı tarifi şöyle...

MALZEMELER

Köftesi için;

Yarım kilo orta yağlı dana kıyma

1 adet kuru soğan

Çeyrek demet maydanoz

1 adet yumurta

3 diş sarımsak

1 kase dolusu bayat ekmek içi

Tuz

Karabiber

Pul biber

Püresi için;

5 adet patates

2 su bardağı süt

2 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Tuz

Sosu için;

1.5 yemek kaşığı domates salçası

Üzerine;

Domates

Yeşil biber

YAPILIŞI

Muhteşem lezzet püreli tepsi kebabını yapmaya öncelikle patateslerimizi haşlayarak başlayalım. Daha sonra uygun bir kapta köftelerimizi hazırlamaya başlayalım. Bunun için rendelenmiş soğanı, yumurtayı, ezilmiş sarımsağı, ince kıyılmış maydanozu kabımıza koyalım ve iyice yoğuralım. Köfte harcımızı 30 dakika buzdolabında dinlendirelim. Dinlenen köfte harcımızı alalım ve fırın tepsisine veya borcamın dibine elimizle yayalım. Üzerine bir kasede incelttiğimiz salçalı sıcak suyu gezdirelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kıymanın üzeri kızarana kadar pişirelim. Kıyma fırında pişerken bizde bu arada patates püresini hazırlayalım.

basliksiz-13.jpg

BU LEZZETE KİM HAYIR DİYEBİLİR Kİ

Haşlanmış patatesleri soyalım ve üzerine tereyağı ve tuz ilave edip çatal yada ezici yardımı ile ezelim. Bu sırada yavaş yavaş süt de ilave edelim. Patatesler iyice krema gibi olduktan sonra kaşar peynirini ilave edip tahta kaşıkla biraz karıştıralım. İşte patates püremiz hazır. Fırından aldığımız sıcak köftenin üzerine patates püresini yayarak üzerini dilimlenmiş domatesler ve biberler ile süsleyip tekrar fırına koyalım. Patates püresinin üzeri kızarana kadar fırında pişirelim. Pişen yemeğimizi fırından çıkaralım ve sıcak sıcak dilimleyip servis edelim.

Afiyet olsun…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN