Alibeyköy'ün meşhur tulumba tatlısı tarifi! Pet şişe taktiğiyle çıtır çıtır tulumba yapın: Tadı pastane yolunu unutturacak

Alibeyköy'ün meşhur tulumba tatlısı tarifi! Pet şişe taktiğiyle çıtır çıtır tulumba yapın: Tadı pastane yolunu unutturacak

Alibeyköy, İstanbul'un lezzet durağı olmaya devam ediyor. Bu semtin meşhur tatlısı damakları şenlendiriyor: Tulumba tatlısı. Adeta bir lezzet simgesi haline gelen bu tatlı, hem yerel halkın hem de ziyaretçilerin favorisi konumunda. Peki, Alibeyköy'ün bu nefis tatlısı nasıl yapılıyor?

İstanbul'un lezzet durağı Alibeyköy, yıllardır misafirlerini şehrin karmaşasından uzaklaştırıp tatlı bir mola sunuyor. Bu semtin en büyük gururlarından biri ise hiç şüphesiz "Alibeyköy tulumbası". Tatlı düşkünlerinin vazgeçilmezi olan bu eşsiz lezzet, sadece damakları değil, aynı zamanda kültürel mirası da tatlandırıyor. Peki, bu enfes tatlıyı hazırlamanın sırrı nedir? İşte, Alibeyköy'ün meşhur tulumba tatlısı tarifi...

MALZEMELER

Şerbeti İçin:

3.5 su bardağı toz şeker

2.5 su bardağı su

Çeyrek limon suyu

Hamuru İçin:

2 su bardağı su (400 ml)

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 çimdik tuz

2.5 su bardağı un

4 adet yumurta

1 adet pet şişe

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Kızartmak İçin:

Sıvı yağ

maxresdefault-001.jpg

YAPILIŞI

  • İlk önce tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Bunun tencereye şekeri ve suyu alalım, karıştırarak kaynamaya bırakalım.
  • Kısık ateşte 25 dakika şerbeti kaynatalım ocaktan almaya yakın içerisine limon suyunu sıkalım ve soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için bir tencerenin içerisine 2 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı şeker tuz ve sıvı yağ alıp karıştıralım.
  • Kaynayan suyun içerisine 2 buçuk su bardağı unu ilave edelim kısık ateşte karıştırarak 5 dakika kavuralım.
  • Hamuru geniş bir kaseye alalım ve soğumasını bekleyelim. Soğuyan hamurun içerisine yumurtaları teker teker kırıp blenderla çekelim.
  • Hamuru sıkmak için kullanacağımız 500ml pet şişenin kapağını hazırlayalım. Bıçağı ısıtarak önce artı sonra çaprazdan kesikler atalım.
  • Pet şişenin alt kısmı da keselim ve hamuru şişeye dolduralım. Bir tavaya tatlımızı kızartmak için sıvı yağı alalım.
  • İçerisine hazırladığımız hamurdan sıkalım ve makasla keselim. Daha sonra ocağa alalım ve tatlımızı pişirmeye başlayalım.
  • Ara ara karıştırarak kızaran tatlıları soğuk şerbetin içerisinden alalım ve birkaç tur çevirdikten sonra tatlıları servis tabağına alabiliriz.
  • Üzerini fıstık ya da cevizli süsleyip servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN