Arnavut ciğerine bir çay kaşığı ekleyin lokum gibi olsun! İşte lokanta usulü arnavut ciğeri tarifi

Arnavut ciğerine bir çay kaşığı ekleyin lokum gibi olsun! İşte lokanta usulü arnavut ciğeri tarifi

Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan Arnavut ciğeri, hafif acılığı ve özel baharatlarıyla damakları şenlendiriyor. Geleneksel olarak kırmızı biber ve kimyonla tatlandırılan bu nefis yemek, birçok kişi için tam anlamıyla bir sevda. İşte size evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz, misafirlerinizi mest edecek bir Arnavut ciğeri tarifi!

Tabaklara geleneksel lezzetlerin izini sürmek, bazen şehir efsanelerine karışabilir. Ancak, Arnavut ciğeri bu efsanelerden biri değil; lezzetiyle ve tarihçesiyle İstanbul'un sokak lezzetlerinin baş tacı. Yolunuz bu şehre düştüyse, lezzet serüveninizi tamamlamak için Arnavut ciğerini tatmanız şart.

Bu eşsiz lezzetin hikayesi, Osmanlı İmparatorluğu'nun zengin mutfak kültüründe köklü bir yere sahip. Önceleri Arnavutluk'tan İstanbul'a gelen göçmenler tarafından getirilen bu tarif, zamanla şehrin en sevilen atıştırmalıklarından biri haline geldi. Arnavut ciğeri, ince doğranmış dana ciğeriyle yapılan ve özel baharatlarla harmanlanan bir lezzet şöleni.

Peki, bu lezzetin sırrı nedir? Usta ellerde pişirilen dana ciğeri, yağda kızartılarak hazırlanır. Ancak püf noktası, mükemmel pişmiş, dışı çıtır içi ise yumuşacık olan ciğerin özenle seçilmesinde yatar.

MALZEMELER

Yarım kilo dana ciğeri

1 çay bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karbonat

1 çay kaşığı toz veya pul biber

Kızartmak için:

Sıvıyağ

maxresdefault.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle kullanacağınız ciğerin zarını temizleyip küp küp dilimleyin. Doğranmış ciğerleri unlamak için bir kaba boşaltın. Un, tuz ve karbonatı karıştırın ve ciğerin üzerine serpin. Karbonat ciğer yapımının püf noktalarındandır ve lezzetini arttırır. Ciğer dolu tabağı sallayarak unlu karışımı ciğerin tamamına yayın. Şimdi de ciğerlerinizi kızartma vakti. Bunun için tavaya ayçiçek yağı koyun ve iyice kızdırın. Ciğerlerinizi elekten geçirerek fazla undan temizleyin ve yağa atın. Orta ateşte rengi dönene kadar ciğerlerinizi kızartın. Süzgeç yardımı ile kızaran ciğerlerinizi servis tabağına alın ve üzerine toz veya pul biber serpin.

Afiyet olsun...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN