Az malzemeli çok lezzetli! Kayınvalidenizi çıldırtacak çikolota bombası

Az malzemeli çok lezzetli! Kayınvalidenizi çıldırtacak çikolota bombası

Tatlı krizlerini zaman zaman hepimiz yaşarız. Böyle zamanlarda tatlı krizlerini gidermek için tatlı bir şeyler ararız. İşte tatlı krizlerinize çok iyi gidecek mükemmel bir tarifimiz var. Lezzet bombası çikolata dilimleri tarifimiz tam size göre...

Hepimiz mutfakta pratik tarifleri çok severiz. İşte onlardan biri ile yine karşınızdayız. Mutfakta çok zaman almadan kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz çikolata dilimleri tarifimizi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte çikolata dilimlerinin ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
80 gr bitter çikolata

YAPILIŞI

Damak çatlatan lezzet çikolata dilimleri için uygun bir tencereye sütü, nişastayı, kakaoyu, unu ve şekeri alıp tel çırpıcıyla karıştıralım. Ocakta kaynayıp üzeri göz göz olunca içerisine tereyağı, vanilya ve çikolatayı ekleyip hızlıca karıştıralım.

maxresdefault.jpg

BU LEZZETE HAYRAN KALACAKSINIZ

Baton bir kalıba veya borcama yaptığımız harcı dökelim. Buzdolabında en az üç saat bekletelim. Bu süre sonunda isteğe bağlı üzerine kakao serpip dilimleyerek servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN