Bu kek tarifi başka yerde yok! Brokoli yemeyen çocuklara artık brokoli yedirmek hayal değil! İşte enfes brokolili kek

Bu kek tarifi başka yerde yok! Brokoli yemeyen çocuklara artık brokoli yedirmek hayal değil! İşte enfes brokolili kek

Brokoli denilince genellikle çocuklarımız arkasına bakmadan kaçar gider. Ancak bugün haberimizde öyle bir tarif paylaşacağız ki çocuklarınız bu kekin pişme dakikasını hesaplayacaklar... İşte enfes brokolili kek tarifi...

Çocuklarına brokoliyi yediremeyen annelere müjdeli bir haberimiz var. Bugün sizler için haberimizde özenle brokolili kek tarifi hazırladık. Bu kek sayesinde çocuklarınız hem brokolinin vitaminini alacaklar hem de yeşil bir kek yediklerini sanacaklar. İşte şipşak hazırlayabileceğiniz enfes brokolili kek tarifinin ayrıntıları şöyle;

MALZEMELER

200 gram brokoli

2 adet yumurta

4 yemek kaşığı mısır unu

1 kahve fincanı yoğurt

Yarım kahve fincanı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 diş sarımsak

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI

Damakları çatlatan efsane brokolili kek tarifimiz için öncelikle kullanacağımız brokoliyi ince ince doğrayalım. Doğradığımız brokoliyi karıştırma kabına alalım ve üzerine yumurtaları ekleyip karıştıralım. Daha sonra üzerine yoğurdu, zeytinyağını, tuzu, pul biberi, kimyonu, karabiberi ekleyip karıştıralım.

tambugdayli-full.jpg

BU KEKE ÇOCUKLARINIZ BAYILACAK

Daha sonra üzerine ince rendelenmiş sarımsağı, kabartma tozunu ve mısır ununu ekleyip karıştıralım. Brokolili keki pişireceğimiz kek kalıbımızın her tarafını yağlayalım. Kek harcımızı dökelim ve üzerini düzleyelim. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişen brokolili kekimizi fırından alalım ve dilimleyerek servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN