Bu kekte yumurta, süt, yoğurt yok! Evde bu malzemeler olmadan da yapılabiliyor: İşte su keki tarifi

Bu kekte yumurta, süt, yoğurt yok! Evde bu malzemeler olmadan da yapılabiliyor: İşte su keki tarifi

Kek yapmak istediğinizde evde malzeme yoksa bu sizi durdurmasın! Bu kek her evde bulunan malzemelerle yapılıyor. Bu kekte yumurta, süt, yoğurt yok! İşte su keki tarifi...

Evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz ve sıra dışı lezzetiyle dikkat çeken su keki tarifi, hem damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor hem de içerdiği sıra dışı malzemelerle dikkat çekiyor. Bu tarif, yumurta, süt ve yoğurt gibi geleneksel malzemelerin eksik olduğu durumlarda bile enfes bir lezzet sunuyor. Hem pratik hem de lezzetli olan su keki tarifini mutlaka denemelisiniz!

MALZEMELER

2 su bardağı su

1,5 su bardağı şeker

Yarım su bardağı kakao

Yarım su bardağı sıvıyağ (tercihen zeytinyağı)

2,5 su bardağı un (gerektiğinde 1-2 kaşık daha eklenebilir)

1 paket kabartma tozu

2 yemek kaşığı sirke

Vanilya ve portakal kabuğu rendesi (alternatif olarak limon da kullanılabilir)

İsteğe bağlı olarak üzeri için damla çikolata

SOS İÇİN

1,5 su bardağı su

50g çikolata

YAPILIŞI

Islak kek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası! Islak kek nasıl yapılır? - Yemek Tarifleri

  • Kek malzemelerini (damla çikolata hariç) bir kabın içinde karıştırın. Elde çırpma teliyle karıştırmanız yeterli olacaktır.
  • Hazırladığınız hamurdan 1 su bardağı ayırın.
  • Kare bir borcamı (20-22 cm) yağlayın ve içine hazırladığınız kek harcını dökün. Üzerini isteğe bağlı olarak damla çikolata ile süsleyebilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık olarak 30 dakika pişirin. Sonrasında fırını 180 dereceye yükseltip yaklaşık 20 dakika daha kontrollü bir şekilde pişirin. Ara ara kürdan testi yaparak pişirme süresini kontrol edebilirsiniz.
  • Kek fırındayken, sos için tencereye suyu ve ayırdığınız hamuru alın. Karıştırarak ısınınca çikolataları ekleyin. Çikolatalar eriyip kıvam alana kadar karıştırın ve sos hazır hale gelene kadar pişirin.
  • Kek fırından çıktıktan sonra üzerine hazırladığınız sosu dökün ve servis yapmaya hazır hale getirin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN