Bu kolay baklava tarifiyle hem bayramda misafirlerinizi hayran bırakın, hem bütçenizi koruyun! Evde çıtır baklava tarifi

Bu kolay baklava tarifiyle hem bayramda misafirlerinizi hayran bırakın, hem bütçenizi koruyun! Evde çıtır baklava tarifi

Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Bayram ziyaretlerinde ev yapımı baklava, ikramların olmazsa olmazı. İnce yufka ve ceviz içi kat kat üst üste konularak hazırlanan baklavayı evde hazırlayarak hem bütçenize katkı sağlarsınız, hem de ev yapımı lezzetli baklavanızla misafirlerinizin damağında şölen yaşatırsınız. İşte, kolay baklava tarifi...

Şerbetli tatlılar arasında yer alan baklava, şeker oranı yüksek olsa da yüksek enerji verir ve ölçülü tüketildiğinde sağlıklı bir atıştırmalık.

Türk mutfağından çıkarak dünya genelinde sevilen tatlılardan biri olan baklava, yapımı oldukça zahmetli olsa da bayramlarda çok sık yapılıyor.

evde-lezzetli-baklava-nasil-yapilir.jpg

KOLAY BAKLAVA NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

* Mısır nişastası
* 200 gram tereyağı
* 250 gram robotta çekilmiş ceviz veya fındık
* Aldığı kadar un
* Yarım çay kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı sirke
* 1 adet kabartma toz
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı süt
* 3 adet yumurta

Şerbeti için:

* 4 su bardağı şeker
* 5 su bardağı su
* 2-3 damla limon suyu

Yapılışı:

Bir kabın içerisine 3 adet yumurtayı kırıp üzerine bir su bardağı sütü bir su bardağı sıvı yağı, bir tatlı kaşığı sirkeyi ve yarım çay kaşığı tuzu ekleyip karıştırıp üzerine aldığı kadar un ilave ediyoruz.

Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar hamuru güzelce yoğuruyoruz.

Kulak memesi yumuşaklığında yoğurduğumuz hamuru 30 eşit parçaya ayırarak hamurları (ceviz büyüklüğünde) güzelce yuvarlıyoruz.

Yuvarladığımız hamurlardan 1 tane alıp üzerine mısır nişastası serpip oklava yardımı ile bir küçük tabak büyüklüğünde açarak kenarda bekletiyoruz.

Diğer kalan hamurları da aynı şekilde oklava ve mısır nişastası yardımı ile bir küçük

Tabak büyüklüğünde açıp üst üste onar onar biriktiriyoruz. İlk on parçayı nişasta ve oklava yardımı ile bir fırın tepsisi büyüklüğünde yufka şekli veriyoruz.

Tepsinin içine, açtığınız ilk on parça hamuru yerleştirip robottan çektiğiniz ceviz veya fındığı serpiştirin.

Diğer on parçayı da oklava ve mısır nişastası yardımı ile ilk önce küçük tabak büyüklüğünde sonra tepsi büyüklüğünde yufka hazırlayarak tepsiye yerleştiriyoruz.

Tekrar robottan çektiğimiz ceviz veya fındığı serpiştirip baklavanın ikinci katını oluşturuyoruz.

Geride kalan diğer on parçayı da oklava ve mısır nişastası yardımı İle ilk önce küçük tabak şeklinde açıp üste üste biriktirip sonra oklava ve mısır nişastası yardımı ile tepsi şeklini alacak şekilde yufka açıp son on parçayı da tepsiye güzelce yerleştiriyoruz.

Sonra istediğimiz baklava dilimi şeklinde kesip 200 gram tereyağını eritip baklavanın üzerine eşit bir şekilde dökerek fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Hazırlamış olduğumuz şerbeti baklavanın üzerine döküp servise hazırlıyoruz.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN