Bu kurabiye çocukluğunuzu hatırlatacak! Lokumlu bisküvili kurabiye tarifi: Bir ısırığı ağızda şölen yaşatacak

Bu kurabiye çocukluğunuzu hatırlatacak! Lokumlu bisküvili kurabiye tarifi: Bir ısırığı ağızda şölen yaşatacak

Çocukluğunuzun unutulmaz lezzetleri arasına girecek nefis lokumlu bisküvili kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacak olan bu tarifi mutlaka deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın. İşte lokumlu bisküvili kurabiye tarifi...

Evde yapılan atıştırmalıkların keyfi her zaman bir başka olmuştur. Annelerimizin mutfağında yayılan o muhteşem kokular, çocukluğumuzun en güzel anıları arasında yer alır. Lokumlu bisküvili kurabiye de bu anılardan biridir. Hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle bizi çocukluğumuza götüren bu kurabiyeyi yapmak için gereken malzemeler oldukça basittir ve hazırlanması da oldukça kolaydır.

MALZEMELER

1,5 paket yulaflı bisküvi

2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı

2 yemek kaşığı un

1 adet yumurta

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 paket vanilya

4 adet fıstıklı beyaz lokum

yulafli-biskuvili-kurabiye-editorr.webp

YAPILIŞI

Bisküvileri doğrayıcıdan geçirip toz haline getirin. Bisküvilerden yaklaşık 1/2 su bardağı kadar ayırın. Kalan bisküvilerin üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı koyup karıştırın. Karışıma yumurtayı ekleyip yoğurmaya başlayın, toparlanmaya başlayan hamura azar azar erimiş tereyağı ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur yapın. Hamuru 10 dakika buzdolabında dinlendirin. Lokumları dört parçaya kesin. Eğer lokumlarınız çok küçükse kesmeyebilirsiniz. Bu tarif için 16 adet ufak parça lokuma ihtiyacınız var. Sertleşen hamurdan ufak parçalar koparın. Ortasına lokum koyup sıkıştırarak avucunuzda yuvarlayın. Hazırladığınız yuvarlakları ayırdığınız bisküvi tozuna bulayın. Bu işleme hamur bitene kadar devam edin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Kurabiyeleri önceden ısıtılmış, 160 derecelik fırında 8-10 dakika pişirin. Kurabiyeleri tepsiden almadan önce mutlaka oda sıcaklığına gelmelerini bekleyin. Kurabiyelerinizi Türk kahvesi eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN