Bu Kuru Dolma Tarifi İle Evinizde Antep Rüzgarı Esiyor! İşte Dillere Destan Kuru Dolma Tarifi

Bu Kuru Dolma Tarifi İle Evinizde Antep Rüzgarı Esiyor! İşte Dillere Destan Kuru Dolma Tarifi

Ramazan bayramının gelmesi ile birlikte evlerde bayram telaşı günler öncesi başlamıştı. Sizde bayram ziyaretçilerinize lezzet patlaması yapacak bir dolma yapmak istiyorsanız mutlaka tarifimize göz atmalısınız.

Ramazan bayramının hazırlıkları tatlı bir telaş içinde günler öncesi başlamıştı. Bayram için gelen misafirlerinize gururla sunabileceğiniz tam garanti kuru dolma tarifimizi mutlaka denemelisiniz. İşte o çok konuşulan dillere destan kuru dolma tarifimiz şöyle;

MALZEMELER

15 adet kuru patlıcan

15 adet kuru biber

3 adet büyük boy soğan

4 diş sarımsak

3 adet domates rendesi yada yarım kavanoz domates konservesi

2 su bardağı pirinç

Kuru nane

Sumak

2 yemek kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı sıvı sumak ekşisi yada limon tuzu

Pul biber

Karabiber

Tuz

Zeytinyağı

YAPILIŞI

Öncelikle kuru biberlerimizi ve patlıcanlarımızı haşlamakla dolmamızı yapmakla başlayalım. Derince bir tencereye su koyup kaynatalım. iyice fokur fokur kaynayınca içine kuru patlıcanlarımızı atalım. Ara patlıcanlarımızı alt üst edelim. Patlıcanlar yumuşayınca bir süzgece çıkaralım. Patlıcanların çok fazla haşlanıp yumuşayıp erimemesine dikkat edelim. Haşlanan patlıcanlarımızı soğuk suyun altına tutalım. Aynı şekilde kaynayan suyun içine kuru biberleri atıp haşlayalım. Haşlanan biberlerimizi de süzgece alıp soğuk suyun altına tutalım. Şimdi iç harcımızı yapalım. Pirinçlerimizi bol suda yıkayıp süzgeçte süzdürelim. Süzülen pirinçleri derin bir kabın içine alalım. Üzerine robottan geçirdiğimiz soğanları, sarımsakları ve domatesleri koyalım. Daha sonra üzerine salçayı, zeytinyağını, pul biberi, karabiberi, kuru naneyi, sumağı, tuzu, sıvı sumak ekşisini ekleyelim. Malzemelerimizi güzelce karıştıralım. Şimdi sıra geldi dolmalarımızı doldurmaya. Öncelikle patlıcanlarımızı doldurmakla başlayalım. İç harcımızdan alıp patlıcanların içine koyalım. Patlıcanların ağız kısmında 2 cm 'lik bir boşluk kalacak şekilde doldurup, patlıcanların ağız kısmını elimizle kapatalım. Doldurduğumuz patlıcanları derin bir tencereye yatay bir şekilde sıra sıra dizelim. Aynı işlemi kuru biberler bitene kadar da yapalım. Doldurduğumuz biberleri de patlıcanların üzerine yatay bir şekilde sıra sıra dizelim. Eğer biberleriniz çok acı ise patlıcanlara acısının geçmemesi için, biberleri ayrı bir tencerede pişirebilirsiniz. Ayrıca hazırladığımız harç kuru patlıcan ve biberlerin küçük ve büyüklüğüne göre değişebilir.

t25-oguzeli-usulu-kis-dolmasi-288-001.webp

GERÇEK BİR ANTEP DOLMASI

Tamamen dolmalarımızı doldurunca üzerine zeytinyağı gezdirelim. Salçalı su yapıp dolmaların üzerini geçene kadar su dolduralım. Üzerine porselen bir tabak yada dolma taşı kapatalım. Önce yüksek ateşe koyup kaynadıktan sonra altını kısıp pişmesini bekleyelim. Pişen dolmalarımızın suyunu süzelim ve servis tabağına alalım. Tercihe göre sıcak yada soğuk bir şekilde kuru dolmalarınızı tüketebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN