Bu pastayı yiyenler tarifi için peşinize düşecekler! Çayın yanında müptelası olacaksınız!

Bu pastayı yiyenler tarifi için peşinize düşecekler! Çayın yanında müptelası olacaksınız!

Davet sofralarınıza veya çay saatlerinize çok yakışacak, hem midenize hem de gözünüze hitap edecek mükemmel bir tarif ile karşınızdayız. Cocostar pasta ile damaklarınıza şölen yaşatacaksınız...

Davet sofralarınıza yakışacak güzel bir pasta tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bugün haberimizde sizler için özenle cocostar pastanın tarifini hazırladık. Şık sunumu ve enfes lezzeti ile bu damak çatlatan lezzeti en kısa zamanda denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte cocostar pastanın ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

Keki için;

3 adet yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı süt (200 ml)

Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

3 yemek kaşığı kakao

2 su bardağı un

Kekin üzerini ıslatmak için;

1 su bardağı süt (200 ml)

Kreması için;

2 paket krem şanti

2 su bardağı soğuk süt (400 ml)

3 su bardağı Hindistan cevizi

Üst ganajı için;

200 ml sıvı krema

120 gr sütlü çikolata

60 gr bitter çikolata

YAPILIŞI

Damaklarınıza bayram ettirecek cocostar pasta tarifimize ilk olarak kekimizi yapmakla başlayalım. Bunun için karıştırma kabımızı alalım. İçine yumurta ve şekeri ilave ederek mikser ile beyaz beyaz oluncaya kadar çırpalım. Daha sonra sıvı yağ, süt, un, kakao, kabartma yozu ve vanilyayı ilave edelim. Mikser ile güzelce çırpalım. Kuru malzemeleri eleyerek eklerseniz daha güzel bir kek elde edersiniz. Kare yada yuvarlak borcamın tabanını sıvı yağ ile yağlayalım ve kek harcımızı borcama boşaltalım. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım. Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için belirttiğimiz bu süre fırından fırına değişebilir. Bu yüzden kekinizin pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan testi yapabilirsiniz. Kekinizin içine ilk 20 dakika geçtikten sonra kürdan batırın. Eğer kürdanı çıkardığınızda kürdan temiz çıktıysa kekiniz pişmiş demektir. Fırından aldığımız kekin üzerine sütü gezdirerek soğumaya bırakalım.

basliksiz-12-001.jpg

BU LEZZET FAVORİNİZ OLACAK

Şimdi de cocostar pastamızın kremasını hazırlayalım. Bunun için karıştırma kabına krem şantiyi, sütü alalım ve mikserin yüksek devirinde çırpalım. Ardından içine Hindistan cevizini ekleyerek iyice karıştıralım. Son olarak cocostar pastamızın üst ganajını yapalım. Bunun için sıvı kremayı ısıtalım, ardından çikolataları ekleyerek eritelim. Kekin tamamen soğuduğundan emin olduktan sonra krem şantiyi kekin üzerine yayalım. Son olarak tamamen soğumuş olan çikolata sosunu pastanın üzerine gezdirelim. İşte cocostar pastamız hazır. 2-3 saat buzdolabından dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN