Bu poğaçanın kokusunu alan komşularınız dayanamayıp zilinize basacak! Fırında pişer pişmez kapışılıyor...

Bu poğaçanın kokusunu alan komşularınız dayanamayıp zilinize basacak! Fırında pişer pişmez kapışılıyor...

Kahvaltı sofralarınıza veya çay saatlerinize güzel bir poğaça tarifi arıyorsanız sizi hemen haberimize alalım. Bugün haberimizde sizler için özenle kıymalı pamuk poğaça tarifi hazırladık. Bu lezzete doyamayacaksınız...

Çay saatlerinize eşlik edecek yada kahvaltı sofralarınıza renk katacak güzel bir poğaça tarifi ile karşınızdayız. Kıymalı pamuk poğaça tarifi ile hem ev halkınızdan hem de misafirlerinizden tam not alacaksınız. Kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu lezzetli poğaça bundan sonra favori poğaça tariflerinizden biri olacak. İşte tüm detayları ile kıymalı pamuk poğaça tarifi şöyle;

MALZEMELER

2 su bardağı süt (ılık)

1 paket kuru maya

1 yemek kaşığı şeker

2 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)

1 su bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı tuz

7 su bardağı un

Kıymalı harcı için;

250 gr kıyma

1 adet soğan

Sıvı yağ

Tuz

Karabiber

Pul biber

Üzeri için;

2 adet yumurta sarısı

YAPILIŞI

Damakları çatlatan efsane kıymalı pamuk poğaça tarifimiz için öncelikle hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine ılık sütü, kuru maya ve şekeri ekleyip karıştıralım. Mayanın aktifleşmesi için 5 dakika bekleyelim. Daha sonra üzerine yumurta aklarını, sıvıyağı ve tuzu alıp karıştıralım. Ardından tuzu ve azar azar unu ekleyip poğaçamızı yoğurmaya başlayalım. Yumuşak ele yapışmayan hamur elde edelim. Yoğurma kabımızın üzerini streç filmle kaplayalım ve üzerine temiz bir örtü serip hamurumuzun mayalanması için sıcak bir ortamda 1 saat mayalanmaya bırakalım.

pamukpogaca.jpg

BU POĞAÇANIN KOKUSU TÜM EVİNİZİ SARACAK

Hamur mayalanırken bizde bu arada kıymalı pamuk poğaçamızın iç harcını hazırlayalım. Bunun için yapışmaz tavamızı alalım. İçine kıymayı koyup suyunu çekene kadar kavuralım. Üzerine sıvı yağ ekleyip, ince doğranmış soğanı da ekleyip kavuralım. Son olarak üzerine tuz, karabiber, pul biber ilave edip karıştıralım. Tavamızı ocaktan alalım ve iç harcımızı soğumaya bırakalım. Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup tezgaha alalım. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım. Hamurları merdane ile açıp, içine kıymalı harçtan koyalım. İlk önce hamurun kenarları katlayıp sonra rulo şeklinde saralım. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak kıymalı pamuk poğaçalarımızı dizelim. Bütün hamur bitene kadar bu işleme devam edelim. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında 30 dakika kızarana kadar pişirelim. Belirttiğimiz bu süre fırından fırına değişiklik gösterebilir. Fırında pişen kıymalı pamuk poğaçalarımızı çıkarıp üzerine temiz bir örtü örtüp 10 dakika dinlenmeye bırakalım ve daha sonra servis yapalım.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN