Bu poğaçanın mayalanma derdi yok! Bu poğaçayı tadan kayınvalideniz herkese sizi öve öve bitiremeyecek!

Bu poğaçanın mayalanma derdi yok! Bu poğaçayı tadan kayınvalideniz herkese sizi öve öve bitiremeyecek!

Davet sofralarınıza veya kahvaltı saatlerinize farklı bir poğaça tarifi arıyorsanız doğru adrestesiniz. Yapımıyla sizi mutfakta uğraştırmayacak bu poğaça tarifimize hayran kalacaksınız....

Klasik poğaça tariflerinden sıkılanlara mükemmel bir haberimiz var. Haberimizde özenle tarifini hazırladığımız mısır unlu poğaça tarifi ile davet sofralarınızın yıldızı siz olacaksınız. Bu poğaçayı yiyen bütün konuklarınız sizden mısır unlu poğaçanın tarifini alabilmek için adeta birbiri ile yarışacaklar. İşte tüm detayları ile mısır unlu poğaça tarifimiz şöyle;

MALZEMELER

Hamuru için;

3 su bardağı un

2 su bardağı mısır unu

2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)

1 paket kabartma tozu

Yarım paket + 1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)

1 çay bardağı sıvı yağ

3 yemek kaşığı yoğurt

1,5 çay kaşığı tuz

İçi için;

100 gr beyaz peynir

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı

Susam

Çörek otu

YAPILIŞI

Dillere destan mısır unlu poğaçamızı yapmak için öncelikle hamur yoğurma kabımızı alalım. Kabımızın içine oda sıcaklığına gelmiş tereyağını, sıvı yağını, yoğurdu, yumurtaları, kabartma tozunu, tuzu, mısır ununu ve unun bir kısmını ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Çok sert olmayan kıvamlı bir poğaça hamuru elde edelim. Yoğurduğumuz hamurumuzu tezgaha alalım ve 4 eşit parçaya bölelim. Her parçayı elimizle rulo haline getirelim ve bezelere ayıralım. Ardından bezelerimizi tek tek elimizde yuvarlayarak açalım. Ortasına peynirli iç harcımızdan yerleştirelim. Hamuru kapatalım ve tekrardan yuvarlayarak şekillendirelim. Tüm bezelere aynı işlemi uygulayarak yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.

maxresdefault-001.jpg

BU POĞAÇA ARTIK FAVORİNİZ OLACAK

Tarifini verdiğimiz mısır unlu poğaça tarifimizde bu ölçülere göre toplamda 12 beze elde edebilirsiniz.( Bezelerin boyutuna göre bu sayı değişebilir.)Daha iyi kabartması ve poğaçaların içerisinin daha iyi pişmesi için bıçakla üzerine çizik atalım. Daha sonra poğaçalarımızın üzerine ayırdığımız yumurta sarısından fırça yardımı ile sürelim. Üzerine susam ve çörekotu serpelim. Poğaçalarımızı önceden ısıtılmış 180°C fırında, alt üst fansız ayarda 30 dakika pişmeye bırakalım. Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için mutlaka mısır unlu poğaçalarınızın pişip pişmediğini kontrol ediniz. Güzelce pişen mısır unlu poğaçalarımızı fırından alalım ve servi edelim.

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN