Bu şekilde yapılan salça küflenmiyor! Canan Karatay'dan hayat kurtaran ipucu: Salça dediğin böyle yapılır

Bu şekilde yapılan salça küflenmiyor! Canan Karatay'dan hayat kurtaran ipucu: Salça dediğin böyle yapılır

Salça sezonunun açılmasıyla birlikte ev hanımlarının gündeminde birçok salça tarifi yer alıyor. Domateslerini seçen vatandaşlar hangi tarif ile yapacağını tartışırken Canan Karatay'dan sağlıklı ve uzun ömürlü salça tarifi geldi. Sağlıklı beslenme konusunda ismini duyuran uzman isim bu kez de salça tarifi ile gündeme geldi. Böyle yapılan salçalar küflenmiyor...

Salçalık domateslerini alan vatandaşlar salça yapmak için hazırda bekliyor. İnternet üzerinde yer alan birçok salça tarifinden aklına yatanı yapmak isteyen ev hanımlarına müjde geldi. Canan Karatay tarafından hem sağlıklı hem de küflenmeyen salça tarifi paylaşıldı.

SALÇANIN KÜFLENMESİNİ ÖNLEYEN İPUCU

Ev hanımlarının merakla beklediği salça tarifinin paylaşılmasıyla domateslerin altına ateş yakıldı. Canan Karatay'ın tarifine göre salça pürüzsüz ve asla kabarmıyor. Ev hanımlarının dikkatini çeken salça tarifi yasemin.com tarafından paylaşıldı. Karatay'ın salça tarifi olarak belirtilen bu tarifin içerisinde ek olarak sadece 1 kaşık zeytinyağı koymanız gerektiği vurgulanıyor.

fa-xbzzxwaec6wd.jpg

SALÇANIN KÜFLENMEMESİ İÇİN DİKKAT EDİLECEKLER

Salçaların küflenmesindeki en büyük nedenlerden birisi hava ile temas etmesidir. Hava ile temas eden salçalarınız kısa sürede küf belirtileri gösterecektir. Salçayı açtıktan hemen sonra ihtiyacınız kadarını alıp kapağını sıkıca kapatmanız ve ardından dolabınıza muhafaza etmeniz gerekebilir. Hava ile temasını azaltmak küflenmeyi engelleyecektir. Salçanın üzerine bir miktar sıvı yağ dökerek de hava ile temasını engelleyecek bir katman oluşmasına sebep olabilir.

Salçanın küflenmesini engellemek için bir diğer dikkat etmeniz gereken konu ise nem oranıdır. Nemli ortamlar küf oluşumunu hızlandırmasıyla bilinir. Bu detaydan dolayı salçayı nemli olan bölgelerden uzak tutmanız tavsiye edilir. Salçanızın küflenmesini engellemek için ise metal kaşık yerine tahta kaşık ya da plastik kaşık kullanmanız öneriliyor.

fah0dagwyaainu.jpg

SALÇA NEDEN KÜFLENİR?

Salçaların küflenme nedeni kısaca bakterilerdir. Hazırladığınız salçanın içerisinde oluşan bakteriler, birçok yoldan bulaşabilir. Salçanın bozulmasına ve küflenmesini sağlayan bu yol sonucunda temiz bir salçaya kirli herhangi bir şey ile dokunmamak gerektiği belirtiliyor.

Salçalarınızın küflenmemesi için saklama yerini de iyi belirlemelisiniz. Küflenen salçayı tüketmek gibi bir hataya düşmeniz sağlık sorunlarını da beraberinde getirebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN