Bu tarif asla yağ çekmiyor! Sigara böreğini bir de böyle deneyin... Dışı çıtır çıtır içi kıyır kıyır

Bu tarif asla yağ çekmiyor! Sigara böreğini bir de böyle deneyin... Dışı çıtır çıtır içi kıyır kıyır

Büyük küçük hepimizin severek yediği sigara böreği hem yapılışının pratik ve kolay olması hem de lezzetli olması sebebiyle herkes tarafından sevilen bir börek çeşidi. Peki sigara böreği yaparken yağ çekmemesi için ne yapmalıyız?

Börek denilince ilk akla pratik ve kolay lezzetlerden biri olan sigara böreği gelir. Anneler tarafından çoğu zaman sigara böreğine sigara kelimesinin kullanılmasını hoş bulmasalar da bu böreğe çoğu zaman kalem böreği olarak da isimlendirebiliyorlar. Peki iyi bir sigara böreği nasıl yapılır? Daha önemlisi yağ çekmeyen sigara böreği nasıl yapılır? İşte bu sorularınızın cevabı haberimizin detaylarında...

MALZEMELER

1 kilo hazır yufka (5 adet)

İç Harcı için;

Yarım kilo lor peyniri

Yarım demet maydanoz

Tuz

Kızartmak için;

Sıvıyağ

YAPILIŞI

Meşhur sigara böreği tarifimizi yapmaya öncelikle iç harcımızı hazırlamakla başlayalım. Bunun için uygun bir kaba lor peynirini, ince ince kıyılmış yarım demet maydanozu ekleyelim. Bu arada lor peyniriniz tuzsuz ise mutlaka tuz ilavesi yapın! Zira tuzsuz bir sigara böreği yerken keyif vermeyecektir. Şimdi de yufkalarımızı alalım. Yufkalarımızı üst üste tezgahımıza yayıyoruz ve döner keski yardımıyla ortasından önce ikiye sonra dörde ve yine sonra orta kısımlarından olacak ve 16 eşit parçaya ayrılacak şekilde kesiyoruz. Böylece elimizde 80 adet börek çıkmış oluyor. Hepsini üst üste alıyoruz ve başlıyoruz sarmaya. Her bir yufkamızın geniş kısmı bize bakacak şekilde alıyoruz ve o geniş kısma iç harcımızdan 1 tatlı kaşığı kadar koyuyoruz. Önce sağ ve sol parçaları; ardından geniş parçayı katlıyoruz. İşte buradan sonraki aşama önemli! Zira böreğimiz buradan sonraki sarılma aşamasına bağlı olarak içine yağ çekip çekmemeye karar verecek. İkiye katlanmış bize bakan kısmı yine ikiye katlayarak ve içindeki malzemeyi sıkıştıra sıkıştıra sarmaya başlıyoruz.

patates-kasarli-kalem-borek-yemekcom.webp

BU BÖREĞE ÇOCUKLAR BAYILIYOR

Bu esnada yufkalarımız yırtılıp malzeme dışarı çıkabilir ama telaş etmeyin. 3 tur döndürdükten sonra malzeme sıkışmış vaziyette sarılmış ve geriye sadece yufkayı uca kadar ilerletme işimiz kalmış olacak. Açılan delikler de sarılan yufkaların içinde kaybolmuş olacaklar! Uç kısmını suya batırdığımız parmak ucumuzla ıslatarak yufkamızı yapıştırıyoruz. Bütün yufka parçalarımıza aynı işlemi uygulayıp 80 adet börek elde ediyoruz. Bu şekilde sardığımız sigara böreklerini tercihe göre daha sonra kullanmak isterseniz saklama kaplarına koyup buzluğa koyabilirsiniz. İhtiyacınız olan her an buzluktan çıkarıp kolayca pişirip tüketebilirsiniz. Eğer hemen sigara böreğini tüketmek istiyorsanız kızartma tavasına veya tenceresine bol sıvıyağ koyup iyice kızgınlaştırın. Böreklerin her tarafı eşit kızaracak şekilde yakmadan kızartın. İster sıcak sıcak ister ılık bir şekilde tercihe göre tüketebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN