Bu tarif mahalleyi kapınızda kuyruk yapacak! Büyük küçük herkes buna bayılıyor: Şişte köfte patates tarifi

Bu tarif mahalleyi kapınızda kuyruk yapacak! Büyük küçük herkes buna bayılıyor: Şişte köfte patates tarifi

Akşam yemeğine ana yemek tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Mutfakta çok uğraşmadan hem midelere hem de göze hitap edecek şık bir köfteli yemek arıyorsanız mutlaka bu tarifimize göz atmalısınız...

Akşam yemeğine veya davet sofralarınıza çok yakışacak mükemmel bir tarif ile karşınızdayız. Adeta parmaklarınızı yiyeceğiniz şişte köfte patates tarifimize hayran kalacaksınız. Bu tarifimizi çocuklarınız da çok sevecek. İşte tüm detayları ile köfte patates tarifi şöyle;

MALZEMELER

3 adet orta boy patates

1 adet büyük boy sivribiber

7 adet çeri domates

Kızartmak için sıvı yağ

Köftesi için:

300 gram dana kıyma

1 adet orta boy soğan (Robottan yada rendeden çekip suyunu sıkarak sadece posası kullanılacak)

Yarım çay bardağı galeta unu

Yarım çay bardağı soğuk su

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Toz kırmızı biber

Karabiber

Kimyon

Tuz

Sosu için:

1 tatlı kaşığı silme domates salçası

1 tatlı kaşığı silme biber salçası

Pul biber

Karabiber

Kimyon

Kekik

Tuz

1 su bardağı su

YAPILIŞI

Parmaklarınızı yiyeceğiniz şişte köfte patates tarifi için öncelikle köftemizi hazırlayalım. Bunun için uygun bir kapta kıymayı, rendeleyip sadece posası aldığımız kuru soğanı, galeta ununu, soğuk suyu, sıvıyağı, kırmızı toz biberi, karabiberi, kimyonu, tuzu ekleyip güzelce yoğuralım. Yaklaşık 10 dk yoğuralım, bu şekilde dolapta dinlendirelim. İstediğimiz boyutta yuvarlayıp bu şekilde de biraz dinlendirelim, patatesleri orta boy dilimleyelim. Hazırlanan patatesleri kızartalım, tamamen kızartmıyoruz, fırında da pişeceği için yarı kızartma yeterli, köftelerimizi de az sıvı yağda kızartalım köfteyi kızarttığımız yağı dökmeyin.

basliksiz-12.jpg

Çöp şişe önce patates sonra köfte şeklinde araya da sivribiber koyarak dizelim tüm şişleri bu şekilde hazırlayıp borcama dizip sosunu hazırlayalım. Köfte kızarttığımız yağda salçaları güzelce kavuralım. Baharatları ekleyip kavurmaya devam edelim. Son olarak suyu ekleyip sislerin üzerine dökelim. Üzerine ıslatıp sıktığımız yağlı kağıt ile kapatıp önceden ısıtılmış 180 derecede pişirelim. Pişen yemeğimizi fırından alalım ve sıcak sıcak servis edelim.

AFİYET OLSUN.

ŞİŞTE KÖFTE PATATESİN YANINA NE GİDER?

Tereyağlı erişte, arpa şehriye pilavı, tel şehriyeli pirinç pilavı, soğan piyazı, kuru fasulye piyazı, köz patlıcan salatası, mevsim salata, ayran.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN