Bu tarifi İzmirliler bile bilmiyor! İzmir köftesini bir de böyle deneyin... Masaya konar konmaz bitiyor

Bu tarifi İzmirliler bile bilmiyor! İzmir köftesini bir de böyle deneyin... Masaya konar konmaz bitiyor

Akşam yemeğine ne yapsam diye kara kara düşünenlerden misiniz? Biz akşama ne yemek yapacağınıza karar verdik. Bugün haberimizde sizler için İzmir köfte tarifi hazırladık. İşte parmaklarınızı yiyeceğiniz İzmir köfte tarifi...

Akşam yemeğine henüz karar veremeyenlerden misiniz? Size mükemmel bir tarifimiz var. Mutfakta çok zaman harcamadan kolay ve pratik bir şekilde yapabileceğiniz İzmir köfte tarifi ile karşınızdayız. Bu lezzeti çocuklarınız da çok sevecek. İzmir köfteyi hem ev halkınıza hem de davet sofralarınıza yapabilirsiniz. İşte adeta parmaklarınızı yiyeceğiniz İzmir köfte tarifi şöyle;

MALZEMELER

Köftesi için:

500 gram az yağlı kıyma

1 adet kuru soğan

1 adet yumurta

Yarım demet maydanoz

1,5 su bardağı bayat ekmek içi

Karabiber

Kırmızı pul biber

Kekik

Tuz

Diğer malzemeler:

4 adet domates (3 adedi sosu için, 1 adedi de üzerine dilimlemek için gerekiyor)

4 adet patates (ufaksa 5 tane de koyabilirsiniz)

3 adet çarliston biber

1 tatlı kaşığı salça

3 yemek kaşığı sıvı yağ (sos için)

Kızartmak için:

Sıvı yağ

YAPILIŞI

Dillere destan İzmir köfte tarifimiz için öncelikle köftelerimizi hazırlamakla başlayalım. Bunun için uygun bir kapta kıymayı, rondodan çekilmiş kuru soğanı, yumurtayı, ince ince kıydığımız maydanozu, ekmek içini, karabiber, kırmızı pul biber, kekik ve tuzu ilave edelim. Bu malzemelerimizi güzelce yoğuralım. Köftelerimizin lezzetli olması için kıyma harcımızı sakız kıvamına gelene kadar yoğurmamız önemli. Köftelerimizi parmak uzunluğunda ince ve uzun bir şekil verip biraz dinlenmesi için tabağa sıralıyoruz. Şimdi de patatesleri soyup, elma dilimi şeklinde keselim. Patateslerle köfteler aynı boy olursa, daha şık gözükecektir. Şimdi sıra geldi kızartma işlemine. Bunun için kızartma tavasına veya tenceresine sıvıyağı koyalım ve kızdıralım. Malzemelerimizin yağ çekmemesi için yağın çok iyi kızdırılması oldukça önemli. Ayrıca en son İzmir köftelerimizi fırınlayacağımız için malzemelerimizi çok kızartmamıza gerek yok.

izmir-kofte-tarifi.jpg

BU LEZZET PARMAKLARINIZI YEDİRTİR

Patateslerimizi ve köfterimizi kızartalım. Daha sonra bir fırın tepsisine veya borcama, yan yana olacak şekilde bir patates bir köfte şeklinde sıralayalım. Sonrasında sos tenceremize sıvı yağımızı alıyoruz, salçamızı da ekleyip iyice karıştıralım. Arkasından rendelediğimiz 3 adet domatesi de ekleyip 10 dakika pişmeye bırakalım, isterseniz sarımsak da atabilirsiniz içine. Kekik ve tuzunu da ekledikten bir kaç dakika sonra ocaktan alıyoruz. Bu aşamada sosun içerisine 1,5 su bardağı su ekleyerek de yapabilirsiniz dilerseniz eklemeden yemeği fırına koymadan önce tepsinize 1 su bardağı sıcak su da ekleyebilirsiniz. Hazırlanan sosu patates ve köftelerin üzerine hepsine değecek şekilde döküyoruz ki kurumasın pişerken. Üzerine 1 adet kabukları soyulup dilimlenmiş domatesi sıralıyoruz, biberleri de kesip içini temizledikten sonra aralarına yerleştiriyoruz. Fırına atmadan önce tepsinin kenarından 1 çay bardağı sıcak su koyup önceden ısıtılmış 180°C fırında patateslerin üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırında pişen İzmir köftelerimizi çıkaralım ve sıcak sıcak servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN