Bu tarifi yapmıyorsanız Türk kahvesi yapıyorum demeyin! 40 yıllık hatırlı kahvenin gerçek tarifi: Köpüğüne doyamayacaksınız

Bu tarifi yapmıyorsanız Türk kahvesi yapıyorum demeyin! 40 yıllık hatırlı kahvenin gerçek tarifi: Köpüğüne doyamayacaksınız

Türk kahvesi yapamıyorsanız bu tarif tam size göre! Bazen sohbet kaynağı bazen en mutlu anların içeceği olan Türk kahvesi yıllardan beri tarif değişikliğine uğramıştır. Peki Türk kahvenizi hiç bu tarifle yaptınız mı? Eğer sizde 40 yıllık hatırlı kahveciyseniz mutlaka bu tarifi uygulayın. Dostlarınız artık elinize su dökemeyecek! İşte Türk kahvesinin en güzel tarifi...

Her ülkenin kendine ait nasıl yemek kültürleri varsa kahve kültürü de bulunur. Eğer sizde kahveye önem veriyorsanız, sabahları kahvesiz yapamayanlardansanız bu tarif tam size göre. Köpüğüyle akılları baştan alan, tadıyla dinginleştiren bu tarif ile arkadaşlarınız size hayran kalacak. Peki en güzel kahve nasıl yapılır? İşte her yapılışında size farklı tat verecek Türk kahvesinin tarifi ve püf noktaları...

BU TARİFLE KAHVEYE DOYAMAYACAKSINIZ

Türk kahvesi yaparken en önemli püf noktası kullanılan sudur. Kahve yaparken suyun soğuk olması kahvenin lezzetini ve köpüğünü artıracaktır. Soğuk su daha fazla oksijen içerdiği için kahvenin daha köpüklü olmasını sağlayacaktır. Kahve yaparken sıcak su kullanılması izle kahvenin acılaşmasına neden olur.

t1.jpg

Kaynatılıp kullanılan suyun oksijen oranı oldukça düşüktür. Bu nedenle kahve yaparken kaynatılan su ya da sıcak su kullanılmaması en önemli püf noktalarından bir tanesidir. Kahve yapmak için taze ve soğuk su kullanılması kahvedeki köpük oranını artıracaktır. Bununla birlikte cezve seçimi de önemli bir noktadır. Bakır cezvede yapılan Türk kahveleri hem daha lezzetli hem de bol köpüklü olacaktır.

Sade Türk Kahvesi için malzemeler;

  • 1 tatlı kaşığı kahve
  • 1 fincan su

Enfes ve kolay Türk Kahvesi yapımı şöyle:

  1. Cezve kesme kahvenizi koyduktan sonra isteğe bağlı olarak şeker ve üzerine su koymanız gerekmektedir. Kahveyi bu sıralamada yapmak oldukça önemlidir.
  2. Cezve içerisinde her fincan için 2 çay kaşığı Türk kahvesi oymanız şekeri ise isteğe göre eklemeniz gerekmektedir.
  3. Daha sonra her fincan için bir Türk kahvesi fincanı kadar içme suyu ekleyiniz.
  4. Daha sonra kahveniz ıslanacak ve çözülecek şekilde karıştırma işlemine devam ediniz.
  5. Cezveyi kısık ateşte kahve üzerinde köpek oluşuncaya kadar gözlemlemeye devam ediniz.
  6. Kaynama aşamasına gelmeden önce kahve üzerinde oluşan köpük tabakasını fincanlara eşit bir şekilde dağıtılması.
  7. Cezvede kalan kahveyi bir taşım kaynattıktan sonra fincanlara koyabilirsiniz.

TÜRK KAHVESİ YAPMANIN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

Kahvenizin tadı ve kokusunu ilk günkü gibi korumak için teneke bir kutuda saklamanız da fayda var.
100 gramlık paketlerde aldığınız kahveyi bir kavanoza boşaltmanız ya da ambalajını sıkı bir şekilde kapattıktan sonra serin ve kuru bir yerde saklamanız gerekir. Kahvenizin en iyi lezzete ulaşması için mutlaka soğuk su kullanmanız gerekir. Hatta kullandığınız suyu buzdolabından alabilirsiniz.

t3.jpg

TÜRK KAHVESİ ZAYIFLATIR MI?

Türk kahvesinin içerisinde bol miktarda kafein bulunur. Bu sayede metabolizmayı hızlandırır. Metabolizmasının yavaş çalışmasından şikayet edenler her gün 1 fincan Türk kahvesi tüketebilir. Türk kahvesi metabolizmayı harekete geçirdiği için vücuttaki yağların parçalanmasına yardımcı olur.
Bölgesel zayıflamada basenleri ve selülitlerdeki yağları yok etmeye yardımcı olan Türk kahvesi, düzenli egzersiz hareketleri öncesinde daha fazla kalori yakmanızı sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN