Bu yemeğin kokusu tüm mahalleyi saracak! İşte lezzetiyle düşman ve damak çatlatan yelpaze kebabı tarifi

Bu yemeğin kokusu tüm mahalleyi saracak! İşte lezzetiyle düşman ve  damak çatlatan yelpaze kebabı tarifi

Kebap severlere mükemmel bir haberimiz var. Dillere destan lezzetiyle adeta tabağın dibini sıyıracağınız yelpaze kebabı ile karşınızdayız. Hem gözlere hem de midelere hitap edeceğiniz bir tarif olan yelpaze kebabını mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz...

Akşam yemeğine yada davet yemeğinize karar veremediyse biz hemen size yardımcı olalım. Yemelere doyamayacağınız, lezzetine hayran kalacağınız yelpaze kebabı ile hem ev halkınızdan hem de misafirlerinizden tam not alacaksınız. İşte mutfakta sizi çok uğraştırmadan kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz yelpaze kebabının ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

2 adet patlıcan

Köftesi İçin;

500 gram yağlı kıyma

1 adet soğan

1 diş sarımsak

3 yemek kaşığı sıvı yağ

Pul biber

Karabiber

Kırmızı toz biber

Tuz

Sosu İçin;

1,5 yemek kaşığı domates salçası

2 su bardağı ılık su

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 diş rendelenmiş sarımsak

Kekik

Tuz

YAPILIŞI

Efsane lezzet yelpaze kebabı için öncelikle patlıcanları yıkayıp, bıçakla uzunlamasına kesikler oluşturalım. Patlıcanın baş kısmını kesmeyiniz. Patlıcanların acısını almak için 30 dakika kadar tuzlu suda bekletelim. Bizde bu arada yelpaze kebabının kıymalı harcını hazırlayalım. Bunun için uygun bir kapta kıyma, rendelenmiş soğan ve sarımsak, sıvı yağ, pul biber, karabiber, kırmızı toz biber ve tuzu ekleyip güzelce köftemizi macun kıvamına gelene kadar yoğuralım. Köftelerde dağılma olmaması için iyi yoğurmak çok önemli. Patlıcanların suyunu süzelim. Patlıcanların aralarına kıymalı harcımızdan yerleştirelim.

patlicanli-yelpaze-kebabi-nasil-yapilir-en-kolay-yelpaze-kebabi-tarifi-1619170241-896.webp

Şimdi de yelpaze kebabının sosunu hazırlayalım. Bunun için küçük bir kapta domates salçasını, ılık suyu, zeytinyağını, rendelenmiş sarımsağı, kekiği ve tuzu ekleyelim ve güzelce karıştıralım. Patlıcanlarımızı fırın tepsisine veya borcama dikkatli bir şekilde dizelim. Üzerine hazırladığımız sostan gezdirelim. Dilimlenmiş domates ve biberleri de yelpaze kebaplarının üzerine yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında yemeğimizi pişirelim. Pişen yemeğimizi fırından alalım ve sıcak sıcak servis edelim.

AFİYET OLSUN...

YELPAZE KEBABININ YANINA NE GİDER?

Tel şehriyeli pirinç pilavı, Meyhane pilavı, Domatesli bulgur pilavı, Tereyağlı erişte, Yayla çorbası, Lokanta usulü mercimek çorbası, Mevsim salata, Cacık, Ayran.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN