Bulaşık çıkarmayan tek tava dolması tarifi! Hem lezzetli hem pratik hem az malzemeli

Bulaşık çıkarmayan tek tava dolması tarifi! Hem lezzetli hem pratik hem az malzemeli

Yemek yedikten sonra bulaşık yıkamaktan nefret mi ediyorsunuz? Artık bu sorun tarihe karışacak. Tencere dolması tarifiyle hem bulaşık hem de büyük bir zahmetten kurtulacaksınız. Az malzemeyle hem pratik hem de lezzetli tava dolmasını kolayca yapın. Bu tadın müptelası olacaksınız. İşte sıfır bulaşık çıkarmayan tava dolması tarifi

Yemek yemek ne kadar zevkli olasa da sonrasında çıkan bulaşıklar resmen tam bir eziyet. Ama dert etmeyin! hem lezzetli hem pratik hem de sıfır bulaşık çıkaran tava dolması tarifiyle hem karınınız doyacak hem bulaşık derdinden kurtulacaksınız. Oldukça pratik bir yemek

BULAŞIK ÇIKARMAYAN TAVA DOLMASI TARİFİ MALZEMELERİ

Dilimlenmiş 2 adet tavuk göğsü, 1 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yemek kaşığı tereyağı, Piyazlık doğranmış 1 adet soğan, Rendelenmiş 1 tane havuç, doğranmış 2 diş sarımsak, 1 çay kaşığı tuz, 2 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı zerdeçal 1 tatlı kaşığı köri, küp küp doğranmış 6 yemek kaşığı kaşar peyniri, dolmalık 3 tane yeşil biber, 3 adet dolmalık yeşil biber (185 derece fırında 20 dakika pişirin)

dolamtarifi.jpg

YAPILIŞI

Önceden dilimlediğimiz tavuk göğüslerinin geniş bir tencerede üzerini geçmeyecek şekilde su koyalım. Tavuklar piştikten sonra yine aynı tencerenin içini çatalla didikleyin. Sonra didiklediğimiz tavukların üzerine sıvı yağ ve tereyağını ekleyelim. Ve karıştıralım. Eriyen yağlardan sonra soğanımızı ilave edelim. Soğandan sonra havuçlarımızı ve baharatlarımızı ekleyip karıştıralım.

Bu işlemden sonra yeşil dolmalık biberlerimizi 2'ye keselim. Ortasındaki boşluklara tavuklu harçtan 2-3 yemek kaşığı kadar doldurun. Yine Aynı tencerenin içerisine dolu biberleri alalım.. 1 su bardağı sıcak su doldurun. Küp doğranmış kaşarları dolmaların üzerine yerleştirelim. En son olarak 185 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirelim. Şimdiden afiyetler olsun.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN