Bundan Sonra Cevizli Sucuğu Dışarıdan Hazır Almanıza Gerek Yok! İşte Cevizli Sucuğun Faydaları Ve Yapımı

Bundan Sonra Cevizli Sucuğu Dışarıdan Hazır Almanıza Gerek Yok! İşte Cevizli Sucuğun Faydaları Ve Yapımı

Cevizli sucuk, yüksek oranda enerji sağladığı için kadın erkek demeden herkes severek tüketiyor. Özellikle hamileler için de çok faydası bulunan cevizli sucuğu artık dışarıdan hazır almanıza gerek kalmayacak. Haberimizle birlikte hem cevizli sucuğun faydalarını hem de evde kolaylıkla yapılışını öğreneceksiniz...

Ülkemizde sık tüketilen, büyük küçük demeden herkesi çok severek yediği cevizli sucuğa bugün haberimizde yer vereceğiz. Cevizli sucuk; farklı yörelerde değişik isimlerle anılabiliyor. Bunlardan bazıları orcik, köme, bandırma, Maraş sucuğu gibi isimler... Önceleri kışın tüketilmek için cevizli sucuklar kurutulur ve kış aylarında insanlar gerekli enerji ihtiyaçlarını cevizli sucuk ile karşılardı. Günümüzde de cevizli sucuk ABD, Irak, Almanya ve diğer Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor. Sağlıklı besin öğeleri sayesinde cevizli sucuğun içindekiler insan vücuduna oldukça yarar sağlıyor. 100 gr. Cevizli Sucuk 332 kcal enerji verirken, 139 mgr. Fosfor, 1260 mgr Potasyum ve 33 mgr. Sodyuma sahiptir. Cevizli Sucuk; K, Ca, S, P,Mg, Cu, Zn, l, Cl, SiO, CaO gibi mineraller vardır. Sporcular için müsabakalardan önce, çocuklar için okul dönemlerinde, çalışanlar için yoğun iş tempolarında tüketebilir.

18032021111756.jpeg

Her şeyin fazlasının zarar olduğu gibi fazlaya kaçılmaması şartıyla doğal şeker içermesi sebebiyle diyabet hastaları, tansiyon hastaları da tüketebilir. Cevizli sucuk selenyum minerali içeren ender gıdalardan biridir. Yapımında bal, süt, ceviz veya fındık, dut ve un kullanılan cevizli sucuk selenyum açısından zengindir. Bu itibarla kanser, kalp-damar hastalıkları, kansızlık ve iktidarsızlık problemi çeken insanların hemen her gün tüketmeleri tavsiye edilmektedir. Özellikle kış aylarında sıcaklık, güç ve enerji vermesi sebebiyle mevsimsel hastalıklardan korunmak için tüketilmesi gerektiği önerilir. Şerbetli ve sütlü tatlılar grubuna dahil olmayan cevizli sucuk cezerye ve lokum ailesine daha çok yakındır. Diğer tatlılara göre daha sağlıklı olan cevizli sucuğu misafirlerinize ikram edebilir veya atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz. Peki evinizde kolayca cevizli sucuğu nasıl yaparsınız? İşte evinizde kolay ve pratik bir şekilde cevizli sucuk yapmanın tarifi;

MALZEMELER

Ceviz içi

Yarım su bardağı un

Yarım su bardağı şeker

Yarım su bardağı nişasta

3 su bardağı su

3 su bardağı üzüm pekmezi

YAPILIŞI

Öncelikle bir tabak içerisine aldığımız ceviz içlerini iğne yardımı ile, cevizler bitene kadar iplere dizelim. Derin bir tencere içerisine un, şeker, nişasta ve suyu alalım ve çırpalım. Daha sonra üzerine üzüm pekmezini ilave edelim, koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim. Pişen karışımımıza iplere dizdiğimiz cevizlerimizin her yerini batıralım. Cevizlerin her yerinin karışıma batmış olmasına dikkat edelim. Kurumaları için cevizlerimizi iplerinden asalım.

basliksiz-8.jpg

ARTIK DIŞARIDAN ALMAYA SON...

Eğer daha kalın bir katman olsun istiyorsanız cevizleri pekmezli karışıma batırıp astıktan sonra bir tur daha bu karışıma batırarak asabilirsiniz. Cevizli sucuklarınızı asmanız için evinizdeki elbise askılarından faydalanabilirsiniz. Bu şekilde asılı olarak cevizli sucuklarımızı serin bir ortamda kuruması için 2 gün bekletelim. Kuruyan cevizli sucuklarımız servise hazır.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN