Bunu pişirdiğinizi duyanlar koşup gelecek! İşte sizi dolma ustası yapacak kıymalı kabak dolması

Bunu pişirdiğinizi duyanlar koşup gelecek! İşte sizi dolma ustası yapacak kıymalı kabak dolması

Öğle veya akşam yemeğiniz için tam da ağzınıza layık mükemmel bir tarif ile karşınızdayız. Kıymalı kabak dolması tarifimiz sizi kendine hayran bıraktıracak. İşte tüm ayrıntıları ile kıymalı kabak dolmasının tarifi...

Yaz mevsimini sebzelerinden biri olan kabağı daha önce kıymalı denemiş miydiniz? Sizi kendine hayran bırakacak, yedikçe yedirtecek kıymalı kabak dolması tarifimizi sizler için özenle hazırladık. Her çatalında ayrı bir lezzet alacağınız kıymalı kabak dolması tarifimizi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte efsane lezzet kıymalı kabak dolmasının ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

4 adet orta boy kabak

2 adet orta boy kuru soğan

200 gram orta yağlı dana kıyma

2 adet küçük boy rendelenmiş domates yada konserve domates sosu

1 su bardağı + yarım çay bardağı dolmalık pirinç

2 tutam maydanoz

1 yemek kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı nane

Sosu için:

1,5 su bardağı sıcak su

1 tatlı kaşığı domates salçası

4 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Tuz

YAPILIŞI

Kıymalı kabak dolmasını yapmaya iç harcımızı yapmakla başlayalım. Bunun için uygun bir kaba orta yağlı dana kıymayı, ince ince doğradığımız kuru soğanı, ince kıyılmış maydanozu, rendelenmiş domatesi, bol suda yıkayıp süzdürdüğümüz pirinci, salçayı, tuzu, karabiberi, naneyi ekleyip güzelce karıştıralım. Satın aldığınız kabakların sakız kabağı olmasına dikkat ediniz. Böylece kıymalı kabak dolmasının tadı daha lezzetli olacaktır. Şimdi de kullanacağımız kabakları yıkayalım. Kabakları dilerseniz kabuğunu soyabilirsiniz yada çatalla kabakların üzerinden geçebilirsiniz. Ortadan ikiye kestiğimiz kabakların iç kısmını kabak oyacağı ile oyalım. Eğer kabak oyucu aparatınız yoksa çay kaşığı ile de kolayca oyabilirsiniz. Kabakların üzerinde bir parmak boşluk bırakacak şekilde hazırladığımız iç harçla dolmaları dolduralım.

basliksiz-5.jpg

BU DOLMANIN TADINA BAYILACAKSINIZ

Arzuya göre kabakların üzerini çeri domatesle kapatın. Hazırladığımız kıymalı kabak dolmalarını tencereye dik olarak yerleştirelim. Aralarda çok fazla boşluklar olmamasına ve dolmaların pişirme sırasında devrilmemesine dikkat edilmeli. En son kıymalı kabak dolmamızın sosunu hazırlayalım. Bunun için bir kasenin içinde domates salçasını sıcak su ile açalım. Üzerine ayçiçek yağı ve tuzunu ekleyip iyice karıştıralım. Elde ettiğimiz sosu kıymalı kabak dolmalarımızın üzerine gezdirelim. Dolmaların yarısına gelecek şekilde su ekleyelim. Kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte 30 - 35 dakika kadar pişirelim. Kıymalı kabak dolmasının pişip pişmediğini çatal ile kontrol edelim. Pişen dolmalarımızı servis tabağına alıp servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN