Çayı boş içemem diyenlere elmas kurabiye! Bu kurabiye piştiği gibi kapış kapış gidiyor...

Çayı boş içemem diyenlere elmas kurabiye! Bu kurabiye piştiği gibi kapış kapış gidiyor...

Çay saatlerinize çok yakışacak harika bir tarifimiz var. Bugün haberimizde sizler için özenle elmas kurabiye tarifi hazırladık. İşte lezzetine doyum olmayan elmas kurabiye tarifi...

Çay saatlerinize çok yakışacak mükemmel bir kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Şık sunumu ve damak çatlatan lezzeti ile elmas kurabiye tarifimizi mutlaka siz de en kısa zamanda denemelisiniz. Mutfakta çok zamanınızı almadan kolay ve pratik bir şekilde yapabileceğiniz bu kurabiye hem midelere hem de gözlere hitap ediyor. İşte enfes elmas kurabiye tarifi şöyle;

MALZEMELER

250 gram tereyağı veya margarin (oda ısısında yumuşamış)

1 çay bardağı pudra şekeri

1 adet yumurta

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

2, 5 yemek kaşığı kakao

3, 5 – 4 su bardağı un

Üzerini bulamak için;

Toz şeker

Üzerini süslemek için;

Kahvaltılık çikolata veya çikolata sosu

YAPILIŞI

Damakları çatlatan lezzet elmas kurabiye tarifi için öncelikle yoğurma kabımızı alalım. İçine oda ısısında yumuşamış olan tereyağı veya margarini, pudra şekerini koyup krema haline gelene kadar iyice karıştırıyoruz. Daha sonra üzerine yumurta, kakao, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırıyoruz. Ardından unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında (azcık daha sert olabilir) hamur elde ediyoruz. Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz ve kurabiyelerin her yanını toz şekere buluyoruz.

elmas-kurabiye-tarifi.jpg

BU KURABİYE TABAKTA KALMIYOR

Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kurabiyelerimizi aralıklı olarak dizelim. Kurabiyelerin ortalarına parmağımızla veya benzer bir araçla çukur yapıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Fırında pişen kurabiyelerimizi çıkaralım ve soğumaya bırakalım. Kurabiyelerimiz tamamen soğuyunca çukurların içini kahvaltılık çikolata veya çikolata sosu ile doldurup servis yapalım.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN