Çayı koyun bu poğaça kapış kapış gidiyor! İşte yumuşacık puf puf simit poğaça

Çayı koyun bu poğaça kapış kapış gidiyor! İşte yumuşacık puf puf simit poğaça

Kahvaltı sofranıza çok yakışacak yumuşacık puf puf simit poğaça tarifi ile karşınızdayız. Yedikçe yedirten adeta ağızda eriyip giden bu tarifimize hayran olacaksınız. İşte tüm ayrıntıları ile yumuşacık puf puf simit poğaça tarifi sizlerle...

Kahvaltı sofralarınıza veya çocuklarınızın beslenmesine gönül rahatlığı ile koyabileceğiniz, tam garanti tarif olan yumuşacık puf puf simit poğaça tarifimizi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte tüm detayları ile yumuşacık puf puf simit poğaça tarifi şöyle;

MALZEMELER

1 su bardağı ılık su

1 su bardağı ılık süt

1 paket kuru maya

2 yemek kaşığı toz şeker

1 çay bardağı sıvıyağ

Yarım çay bardağı eritilmiş tereyağı

1 tatlı kaşığı tuz

5.5 su bardağı un

İçi için:

Bir kase rendelenmiş kaşar peyniri

Üzeri için:

2 yemek kaşığı pekmez

Yarım çay bardağı su

Susam

YAPILIŞI

Ağızda eriyen muhteşem lezzet yumuşacık puf puf simit poğaça tarifimiz için öncelikle hamur yoğurma kabımızı alalım. Kabımızın içine kuru mayayı, ılık suyu ve ılık sütü koyalım. Bu malzemelerimizi 3 dakika boyunca bir çatal yada çırpıcı yardımı ile çırpalım. Bu süre sonunda üzerine sıvıyağı, eritilmiş tereyağını ekleyelim ve tekrar karıştıralım. Üzerine tuzu ve kontrollü bir şekilde azar azar unu ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. Simit poğaça hamurumuzun mayalanması için hamur yoğurma kabımızın üzerini streç filmle kapatıp ılık bir ortamda yaklaşık 35 - 40 dakika kadar mayalanmaya bırakalım. Simit poğaça hamurumuz mayalanırken bizde bu arada susamlarımızı kavuralım. Bunun için yanmaz tavaya susamlarımızı koyalım. Ve başından ayrılmadan susamların kokusu çıkıp rengi koyulaşıncaya kadar kavuralım. Bu aşamada sakın susamların başından ayrılmayınız çünkü çok çabuk susamlarınız yanabilir. Kavurduğumuz susamları ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.

bol-lezzetli-simit-pogaca-tarifi.jpg

BU SİMİT POĞAÇA BALON GİBİ ŞİŞİYOR

Şimdi de mayalanan hamurumuzun üzerindeki streç filmi kaldıralım ve hamurun havasını alalım. Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım ve elimizde önce yuvarlayıp sonra elimizde yassılaştıralım. Yassılaştırdığımız poğaça hamurunun içine rendelenmiş kaşardan koyalım ve hamurun ağzını kapatalım, elimizde yuvarlayalım. Bütün hamurumuz bitene kadar bu işleme devam edelim. Bu ölçülere göre 12 adet simit poğaça çıkıyor. Siz kişi sayınıza göre malzemeleri eksiltebilir veya çoğaltabilirsiniz. Şimdi de bir kasenin içinde pekmezi ve suyu karıştırıp, pekmezi açalım. Simit poğaçalarımızı önce pekmezli suya daha sonra kavurduğumuz susama batırıp, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Bir bıçakla simit poğaçaların üzerine derin olmayan üç adet çizik atalım. Simit poğaçalarımızın tepsi mayası almaları için tepsimizin üzerine temiz bir örtü kapatarak 15 - 20 dakika bu şekilde bekletelim. Bu süre sonunda önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirelim. Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için mutlaka simit poğaçalarınızın pişip pişmediğini kontrol ediniz. Fırında pişen simit poğaçalarımızı alalım ve sıcak sıcak servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN