Çayın yanında yerken bitsin istemeyeceksiniz! İşte pastanelerin sır gibi sakladığı orijinal peynirli poğaça tarifi

Çayın yanında yerken bitsin istemeyeceksiniz! İşte pastanelerin sır gibi sakladığı orijinal peynirli poğaça tarifi

Çay saatlerinizin yanına eşlik edecek güzel bir poğaça tarifi ile karşınızdayız. Yemelere doyamayacağınız bu lezzet konuklarınız tarafından çok konuşulacak. İşte peynirli poğaçanın ayrıntılı tarifi sizlerle...

Davet sofralarınıza çok yakışacak puf puf poğaça tarifimizle sofraların starı siz olacaksınız. Bu peynirli poğaçayı tadan bütün konuklarınız tarifini sizden alabilmek için adeta birbiri ile yarışacaklar. İşte puf puf peynirli poğaçanın ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)

1 çay bardağı yoğurt

1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ

Yarım paket tereyağı veya margarin

1 paket instant maya

1 paket kabartma tozu

2 yemek kaşığı şeker

1 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı tuz

5.5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

İçi için

Peynir

YAPILIŞI

Puf puf pastane poğaçası tarifimizde kullanacağımız malzemelerin oda ısısında olmasına dikkat edelim. Puf puf pastane poğaçasına başlamak için hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine ılık su, şeker, maya ve yoğurdu alalım ve şeker eriyene kadar karıştıralım. Ardından sıvı yağ, tuz, tereyağı yada margarini, 2 yumurta birinin sarısı üzeri için ayrılacak ve kabartma tozunu ekleyelim elimizle bu malzemeleri güzelce karıştıralım. Daha sonra kullanacağımız unun elenmiş olması gerekiyor. Unumuzu azar azar ilave edip güzelce poğaça hamurumuzu yoğuralım. Elde ettiğimiz poğaça hamurumuzun mayalanması için hamur yoğurma kabımızın üzerini streçleyelim. 30 - 35 dakika kadar hamurumuzu ılık bir ortamda mayalanmaya bırakalım. Bu süre sonunda hamurumuzun mayasının gelip gelmediğini kontrol edelim. Eğer hamurun mayası gelmediyse biraz daha bekletiniz.

tam-olculu-peynirli-pogaca-tarifi-son-2.webp

BU POĞAÇA ÇOCUKLARINIZIN BESLENMESİNE DE İYİ GİDECEK

Mayalanan hamurdan 20 adet beze yuvarlayalım ve her bir bezenin ortasını hafif açıp peynir koyalım ve elimizle yuvarlayalım. Bütün bezelere bu işlemi uygulayalım. Bütün bezeler bittikten sonra tepsi mayası için yarım saat bekletelim. Tepside mayalanan poğaçaların üzerine ayırmış olduğumuz yumurta sarısını sürelim. Poğaçaların üzerini çatalla çizelim. Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. İşte puf puf pastane poğaçamız hazır.

AFİYET OLSUN.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN