'Çok acil tarifini ver' diye yakanıza yapışacaklar! Ağızda dağılan yumuşacık dereotlu poğaçanız 30 dakikada hazır (VİDEO)

Lezzetli dereotlu poğaça tarifi ile damaklar şenleniyor. Kahvaltıda veya yolculukta hamur işi sevenler için kıyır kıyır dereotlu poğaça tarifi vazgeçilmezler arasında. Peki, dereotlu poğaça nasıl yapılır? İşte, dereotlu poğaça yapılışı püf noktaları...

Dereotlu poğaça, misafirleriniz için çayın yanında atıştırmalık olarak ideal ikramlardan biri. Peynirli, patatesli ve zeytinli gibi farklı şekillerde poğaça hazırlanabilir. Ancak dereotlu poğaça lezzeti ve mis gibi kokusu ile çok farklı ve güzel bir tada sahip. Dereotlu poğaça, kahvaltılarda ve uzun yola çıkarken de sıkça tercih ediliyor. Bu lezzetli tarifi 30 dakikada hazırlamanız mümkün.

lezzetli-dereotu-tarifi.jpg

DEREOTLU POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler:

100 gram tereyağı
2 adet yumurta (1 yumurtanın sarısı üzeri için)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım demet dereotu
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un

Poğaçanın içi için:

Peynir

Poğaçanın üzeri için:

Yumurta sarısı
1 çay kaşığı sıvı yağ
Susam
Çörekotu
Mavi haşhaş

DEREOTLU POĞAÇA YAPILIŞI

Dereotunu yıkayıp kurulayın ve saplarını kesip yapraklarını ince kıyım doğrayın. Unu yoğurma kabına alın üzerine kabartma tozunu serpin. Unun ortasını havuz gibi açın.

Ortasına oda sıcaklığındaki tereyağını, yoğurt, sıvı yağ, sirke, mahlep, tuz ve kıyılmış dereotunu ekleyip yoğurmaya başlayın. Gerekirse biraz daha un ekleyin. Hamurdan cevizden büyük parçalar koparın.

Oval şeklinde açıp içine yeteri kadar peynir koyun ve açık uçları pide şeklinde kapayın. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla sıralayın.

Üzerine sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sarısını sürün. Üzerinde susam, çörek otu veya mavi haşhaş serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN