Dikkat bu çorba bağımlılık yapıyor! Asla bir kase size yetmeyecek...

Dikkat bu çorba bağımlılık yapıyor! Asla bir kase size yetmeyecek...

Havaların iyiden iyiye soğuduğu bu günlerde sıcacık dumanı üstünde çorbalar içimizi ısıtıyor. Bugün haberimizde sizler için özenle Anadolu çorbası tarifi hazırladık. Bu çorbayı içmelere doyamayacaksınız....

Türk mutfağının ana unsurlarından biri olup yemek kültüründe belirleyici rol oynayan çorbanın tarihi milattan önce 20 Bin’li yıllara kadar dayanıyor. Çorbaların kıvamı koyu olabileceği gibi daha sulu bir kıvamda da olabilir. Çorbanın içindeki tanelerin çorba ile bütünleşmesini sağlama işlemine çorbanın bağlanması denir. Çorbanın yapıldığı bölgede hangi malzemeler bolsa yapılan çorbalara o malzemelerden katılmaktadır. Türk milleti olarak başlangıç yemeğimiz olan çorbayı 7’den 70’e herkes çok severek tüketiyor. Yine bir çorba tarifi ile karşınızdayız. İşte damakları çatlatan efsane lezzet Anadolu çorbası tarifi şöyle;

MALZEMELER

1 yemek kaşığı kırmızı mercimek

1 yemek kaşığı yeşil mercimek

1 yemek kaşığı pirinç̧

2 yemek kaşığı bulgur

5 su bardağı su

Terbiyesi için:

1 su bardağı yoğurt

1 yumurta sarısı

1 yemek kaşığı un

Sosu için:

1 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı ucuyla karabiber

1,5 tatlı kaşığı kuru nane

1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI

Damakları çatlatan efsane Anadolu çorbamızı yapmaya öncelikle uygun bir tencere içerisine yıkanmış ve suyu süzülmüş bakliyatları koymakla başlayalım. Üzerine 5 su bardağı kadar su ekleyip kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başladığında altını hafif kısalım ve bakliyatları yumuşayana kadar pişirelim. Diğer taraftan terbiyesi için bir kasede yoğurt, yumurta ve un ekleyerek pürüzsüz hale getirene kadar çırpalım. 20 dk sonra bakliyatlar kontrol edelim.

anadolu-corbasi-one-cikan.webp

DUMANI ÜSTÜNDE LEZZETLİ ÇORBA

Yumuşadığında kepçeyle suyundan alıp ve terbiyesine ekleyelim. Güzelce karışıp terbiye ılıdığında yavaşça ekleyelim ve aynı zamanda hızlıca karıştıralım. Bu çorbanın kesilmemesi için önemli. Çorbayı kısık ateşte ara ara karıştırarak kaynatalım. Üzeri için sos tenceresine tereyağı ve zeytinyağı alıp ve kızdıralım. Üzerine küçük küçük doğranmış soğanı ekleyip 2-3 dk kavuralım. En son pul biberi, karabiberi, kuru naneyi ekleyip kızdıralım ve sosu çorbaya dökelim. 1-2 taşım fokurdadıktan sonra damak tadınıza göre tuzu ilave edip ocaktan alın.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN