Eltiniz daha tepsideyken yemeye başlayacak! İşte yiyenin tarifini almadan gitmediği Nevzine tatlısı tarifi

Eltiniz daha tepsideyken yemeye başlayacak! İşte yiyenin tarifini almadan gitmediği Nevzine tatlısı tarifi

Zuhal Topal'la Yemekteyiz programında enfes Nevzine tatlısı damga vurdu. Peki nevziye tatlısı nedir? Nevziye tatlısı için hangi malzemeler gerekli? Bu tatlı ile ilgili merak ettikleriniz bu haberimizde...

Ülkemizde yayınlanan gündüz kuşağı programlarından biri olan Zuhal Topal'la Yemekteyiz programının bir hayli büyük izleyici kitlesine sahip. Hal böyle olunca programda gösterilen yemekler de merak konusu oluyor. İşte bizde bugün haberimizde Zuhal Topal'la Yemekteyiz programına damga vuran Nevziye tatlısı tarifi ile karşınızdayız. İşte ayrıntılar...

MALZEMELER

Şerbeti için;

2,5 su bardağı şeker

2 su bardağı su

Yarım su bardağı üzüm pekmez

Bir kaç damla limon suyu

Hamuru için;

125 gram oda ısısında tereyağı

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı tahin

1 yemek kaşığı sirke

1 su bardağı ceviz içi

1 paket kabartma tozu

3 su bardağı un

YAPILIŞI

Damakları çatlatan nevzine tatlısını yapmaya şerbetimizle başlayalım. Bunun için öncelikle şerbet için uygun bir tencere alalım. İçine su, şeker ve limon suyunu ekleyip kaynamaya bırakalım. Ocağın altını kapatarak pekmezi ekleyip soğumaya bırakalım. Şimdi de nevzine tatlımızın hamurunu yapmaya başlayalım. Bunun için yoğurma kabında tereyağı, süt, sıvı yağ, tahin, sirke, ceviz içi ve kabartma tozunu karıştıralım. Yaklaşık 3 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.

t25-pratik-nevzine-tatlisi-ta-766.webp

BU LEZZETE ŞAPKA ÇIKARILIR

Hamurumuzu yağlanmış fırın kabına elimizle bastırarak yerleştirelim. Hamurun üzerini çatal yardımı ile çizerek şekil verelim. Hamurumuzu önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim. Belirttiğimiz bu süre fırından fırına değişebilir. İlk sıcaklığı çıkan tatlımızı keserek soğumuş olan şerbetimizi üzerine gezdirelim. Şerbetini çeken nevzine tatlımızı servis tabağına alarak isteğe bağlı tahin ile süsleyerek servis edelim.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN