En iyi 100 yemekten ikinci seçilmişti! İşte merak edenlere Roto Canai tarifi: Tadı gözlemeyle yarışır

En iyi 100 yemekten ikinci seçilmişti! İşte merak edenlere Roto Canai tarifi: Tadı gözlemeyle yarışır

Dünyanın en iyi 100 yemeği belli oldu. Listede ikinciliğe yerleşen Roto Canai tarifi nedir? Bu lezzetli tarif nasıl yapılır? İşte merak edenlere Roto Canai tarifi

Kültürel zenginliği ve eşsiz lezzetleriyle ünlü dünya mutfağında, bazı yemekler vardır ki sınırları aşarak insanların damaklarında unutulmaz izler bırakır. Roti Canai, bu eşsiz tatlar arasında adını zirveye yazdırmış, malzemelerinin sadeliğiyle bile insanları büyüleyen bir lezzet olarak karşımıza çıkıyor.

Roti canai, Malezya'nın geleneksel ve lezzetli bir yemeğidir. Bu muhteşem yemek, ince katmanlarıyla yumuşacık iç dokusuyla öne çıkar. Geleneksel olarak Hint mutfağından esinlenen bir tarif olan roti canai, Malezya mutfağının vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir.

MALZEMELER

2 bardak un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 bardak su
4 yemek kaşığı tereyağı, eritilmiş
Ayçiçek yağı (pişirmek için)

28f0fd52-b38f-4a99-84b0-b48eccbdbf48-b4d3e391-efc3-4f10-8aa3-d0a7101d025b.jpeg

YAPILIŞI

  • Un, tuz ve şekeri büyük bir karıştırma kabına ekleyin. Yavaş yavaş su ekleyin ve karıştırın. Hamur ele hafifçe yapışan ama aşırı yapışkan olmayan bir kıvamda olmalıdır.
  • Hamuru dört eşit parçaya bölün ve her birini yuvarlayın. Her bir hamur topunu ince bir daire şeklinde açın.
  • Açılan dairenin üzerine bir yemek kaşığı eritilmiş tereyağı sürün ve hamuru kıvırın, daha sonra spiral bir şekil oluşturacak şekilde yuvarlayın.
  • Hamuru tekrar açın ve daha sonra tekrar spiral bir şekil oluşturacak şekilde yuvarlayın. Bu işlemi iki kez tekrarlayın.
  • Orta boy bir tavayı orta ısıda ısıtın ve biraz ayçiçek yağı ekleyin. Hamuru tavaya koyun ve altın rengi olana kadar her iki tarafını da yaklaşık 2-3 dakika pişirin.
  • Roti Canai’nız servise hazır!

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN